El traçat de la MAT passaria per un Espai Natural Protegit i prop del Castell de Mur.

7 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 3 setembre 2010)

El traçat previst per a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) pel Pallars Jussà passaria per una zona declarada Espai Natural Protegit, incloent-lo al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i a la Xarxa Natura 2000.

Es tracta de la cua del pantà de Terradets, on hi habiten animals de gran interès com són la llúdriga, el cranc de riu autòcton o el muricec orellut. Jaume Elies, regidor de Llimiana, ha explicat que l’espai fluvial del riu Noguera Pallaresa actua com a corredor biològic de primera magnitud i el seu traçat fa d’eix d’una important ruta migratòria d’ocells. La cua de l’embassament ocupa 125 hectàrees.

Elies considera que fer passar aquest corredor elèctric de 400 kW per aquest espai és una contradicció amb les polítiques de protecció i conservació d’aquest espai durant anys. La cua de l’embassament de Cellers és una de les zones humides de major extensió del Prepirineu occidental català. Elies ha fet una crida a totes les entitats conservacionistes i ecologistes perquè defensin aquest espai amenaçat pel pas de la MAT del Pallars.

De la seva part, el secretari general de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vázquez, s’ha sumat a l’oposició a la MAT tot dient que les estaques aparegudes als terrenys són una mostra de ‘prepotència’ per part de Red Elèctrica. Vázquez creu que no s’ha respectat l’autoritat i legitimitat dels Ajuntaments i els propietaris de les finques i se’ls han vulnerat clarament els seus drets.

El traçat també passaria molt a prop de la fortificació de Mur, un dels castells del segle XI més ben conservat del món.

vistes del castell i la Vall de Tremp (fotografia de Ricard Ballo (2008)


Accions

Information