Ràtzies

ITINERARIS DE PATRIMONI NATURAL

♣ Per a itineraris, rutes i excursions teniem una secció completa a la web de Viure als Pirineus que amb el pas de la web a Nació Digital no sabem què se n’ha fet. a veure si la tornem a localitzar!!

♣ Després de l’exit de les Rutes pel Canal d’Urgell vuit centres excursionistes estan organitzant les rutes excursionistes per la Vall del Segre, creant 11 itineraris de diverses dificultats i paisatges. Altra informació aquí

♣ També com a itinerari de muntanya se’ns proposa la Ruta dels Estanys Amagats entre l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra, seguint unes rutes de mitja i alta muntanya per diferents estanys pirinencs. Pots veure la informació aquí

♣ Finalment, també hem volgut incloure algunes rutes amb bicicleta que proposen tant el Consell Comarcal com l’oficina de Turisme de Lleida.

.

.

SOBRE LA CERDANYA

♣ Actualment s’està realitzant l’excavació arqueològica del Castellot de Bolvir que, a la llarga, permetrà entendre una mica millor l’hàbitat dels Pirineus entre els segles V-II a.C. Ja s’han difós algunes dades dels estudis a diferents jornades i congressos i a la Tribuna d’Arqueologia

♣ Durant els mesos de novembre i desembre de 2008 es realitzà la intervenció arqueològica a l’església de Sant Climent de Talltorta (Bolvir), els primers resultats de la qual han estat publicats a les X jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona; actualment se n’estan restaurant les pintures barroques. Es preveu que aquesta tardor s’inauguri l’espai.

.

.

SOBRE ANDORRA

♣ Durant l’hivern de 2009-2010 s’ha portat a terme per part de l’Àrea de Protecció del Patrimoni immoble i etnològic del Govern d’Andorra, la intevenció arqueològica a l’església parroquial de Sant Serni de Canillo. Tot i que els resultats encara estan pendents d’estudi, part de les restes han quedat a la vista i ja es poden visitar.

♣ Si entreu a la web de Patrimoni Cultural d’Andorra, a la secció de Museus, trobareu aquesta Agenda amb les activitats que es van programant. Espero que us faci servei.

.

.

SOBRE EL PALLARS

♣ Itineraris Literarisper la Vall d’Àssua i el Batlliu: aquesta pàgina web permet seguir cinc itineraris a través de quatre de les novel.les que hi ha publicades sobre la zona. Feu-hi una ullada!!

♣ Via Verda a la Vall Fosca, una proposta de Viure als Pirineus que podeu trobar aquí.
%d bloggers like this: