Publicacions

En aquest espai “pretenem” (!!) anar recollint tota la Bibliografia que s’ha anat publicant sobre la comarca de temàtica històrica, arqueològica, patrimonial, d’art, arquitectura, antropologia, turisme cultural, rutes, …

Els continguts vénen estructurats per temàtiques, i al final, com sempre, hi ha un calaix de sastre amb tot allò que és interessant però que no és de la comarca.

ANTROPOLOGIA

♣ AMELA, C (2009): Ser pastor a la Seu d’Urgell.
♣ BLASCO, A (2000):A peu pels camins del Cançoner. Vol.2.
♣ BLASCO, A (2010): A peu pels camins del Cançoner. Vol.7.
♣CANTURRI, E; BARRULL, J (1987): Memòries (República, Guerra i Exili).
♣ CARLES, N; PASQUAL, M (2010): A pagès.
♣ CREUS, G (1998): Memòries d’un vicari general de la Seu d’Urgell.
♣ del MARMOL, C (2007): Patrimonialización del Pasado (Alt Urgell)
♣ del MARMOL, C (2010): Patrimonialitzación en la Vall de la Vansa. (TDX).
♣ DOMENJÓ, i (2010): La Trementinaire de les nenes rosses..
♣ ESPEITX, E et alii (2001): Com a la llosa res. Transformacions alimentàries..
♣ ESPUNYES, J (2001): Segrada: Motarrots i llegendes a l’Alt Urgell.
♣ FRIGOLÉ, J (2005): Dones que anaven pel món (Trementinaires).
♣ FRIGOLÉ, J (2006): Globalización y producción de localidad..
♣ GONZÁLEZ, M (2001): La vida de muntanya: de la tradició a la modernitat.
♣ MARCINO, A (2009): Les meves memòries.
♣ MIRÓ, R (2002): Motarrots, malnoms a l’Alt Urgell.
♣ NISTAL, J (2009): L’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.
♣ OBIOLS, J; GISPERT, J (1987). Esvorancs, fets i llegendes de muntanya.
♣ PALLARÈS, M (2003): Capital social i treball de les dones al Pirineu.
♣ PORTA, R; LARA, T (2009): Mercè Rodoreda i Coll de Nargó.
♣ ROS, I (1997): Memòria col.lectiva a la Vall de Castellbò.
♣ RUBIO, A (2009): Fem petar la xerrada.
♣ RUBIO, A (2007): Fem petar la xerrada.
♣ SABARTÉS, J.M. (1998):Població i territori a l’Alt Pirineu.

ARQUEOLOGIA

prehistòria:

♣ ARMENTANO, N et alii (2007): La Cova sepulcral de Montanissell, Coll de Nargó.
♣ CASTANY, J (1986-1989): Sepulcre megalític de Montjuïc d’Altés, Basella.
♣ CURA, M (1973): Una cuenta de pasta vítrea de época megalítica.
♣ CURA, M (1985): Nous sepulcres megalítics a l’Alt Urgell.
♣ LÓPEZ, J.B. (2005): Antropologia física de la cova de Montanissell.
♣ MERCADAL, O (1997): Feixes de Cal Saurina, Ansovell-Cava.
♣ RODRÍGUEZ, J-I; GONZÀLEZ, J R (1986): Coves a les Serres de Carreu i Sant Joan.
♣ ROVIRA, J (1981): L’espluga d’en Bernat, Quer Foradat.
♣ ROVIRA, J (2006-2007): Destral de Bronze a l’Alt Urgell.
♣ VALDÉS, l (1981-1982): Talleres de útiles pulimentados (Alt Urgell).
♣ VILARDELL, R (1981): T.D. Sepulcres megal.lítics a Montant de Tost.
♣ VILARÓ, A; CAMPILLO, X (1990): La Cultura Popular i els Megàl.lits.

diversos:

♣ EJARQUE, A et alii (2009): Tracing the history of highland human management in the eastern Pre-Pyrenees: an interdisciplinary palaeoenvironmental study at the Pradell fen, Spain. The Holocene, December 2009; vol. 19, 8: pp. 1241-1255
♣ EJARQUE, A et alii (2010): variabilitat microregional a la Vall del Madriu (Andorra)
♣ EJARQUE, A (2010): estudi pol.línic i d’altres indicadors paleoambientals al Madriu-Perafita-Claror. TDX.
♣ EUBA, I (2008): T.D. Anàlisi antracològic Vall de la Vansa (TDX)
♣ MIRAS, Y et alii (2007): Dynamique holocène de la végétation et occupation des Pyrénées andorranes depuis le Néolithique ancien, d’après l’analyse pollinique de la tourbière de Bosc dels Estanyons (2180 m, Vall del Madriu, Andorre); Comptes Rendus Palevol, Volume 6, Issue 4, May 2007, Pages 291-300
MIRAS, Y et alii (2007): Dynamique holocène de la végétation et occupation des Pyrénées andorranes depuis le Néolithique ancien, d’après l’analyse pollinique de la tourbière de Bosc dels Estanyons (2180 m, Vall del Madriu, Andorre, Comptes Rendus Palevol, vol. 6, Issue 4, pg. 291-300.
♣ MIRAS, Y et alii (2010): Prehistoric impact on landscape and vegetation at high altitudes: an integrated palaeoecological and archaeological approach in the eastern Pyrenees (Perafita valley, Andorra)”. Plant Biosystems, 144 (4) : 946-961.
♣ PALET, JM et alii (2007): Formes d’ocupació d’alta muntanya…
♣ VILLARÓ, A (1995): Intervencions arqueològiques a la Seu.
♣ VILLARÓ, A (1997): Excavacions d’urgència a la Seu.

ARQUITECTURA

♣ GAVIN, J.M (1977): Inventari d’Esglésies.
♣ Generalitat de Cat. (1999): Restauració de la Catedral de la Seu 1996-1999.
♣ JUVÉ, A (1991): Guia d’arquitectura de la Seu d’Urgell.
♣ MATA, J (1988): El simbolisme de l’orientació en el temple romànic
♣ MATAS, M.T; PALAU, J.M (2007): Campanars de torre llombarda a l’Alt Urgell.
♣ MESTRE, J; ADELL J-A (1999): Viaje por el románico catalán.
♣ MORELL, J (2000): Les transformacions de la Catedral de la Seu.
♣ PUIG, I (1982): set noves esglésies al Bisbat d’Urgell.
♣ VIDAL-VILASECA (Dir) (1977): Esglésies romàniques d’àbsis quadrat i rodó.
♣ VIDAL-VILASECA (1998): <El romànic de Biscarbó (Alt Urgell).
♣ VV.AA. (1992): Catalunya Romànica (vol.6): Alt Urgell i Andorra.
♣ Video de Humbertfilm (2004): La Catedral de la Seu d’Urgell.

ART

♣ BASSEGODA, J (1990): Proyectos barrocos para la Seu de Urgell; PDF.
♣ CASTIÑEIRAS, M (2008): Orígens de la pintura romànica sobre taula.
♣ CORNUDELLA, R (2004): El Mestre de la Llotja de Mar de Perpinyà.
♣ GASCÓN, C; FONT, T. (2006): Els retaules gòtics de la Vall de la Vansa i Tuixent.
♣ GONZALVO, G (2005): Història del panteó dels Comtes d’Urgell.
♣ MADURELL, J.M (1946): El arte en el Alt Urgell.
♣ MATA, J (1988): El simbolisme de l’orientació del temple romànic i T.D.
♣ MESTRE, J; ADELL, J-A (1999): Viaje por el románico catalán.
♣ MORELL, J (2004): Localitzar el Retaule Major Gòtic de la Seu d’Urgell.
♣ Museu Diocesà (2000): Miniaturas del Beato de la Seu d’Urgell.
♣ Museu Diocesà (2001): El Beatus de la Seu d’Urgell.
♣ MNAC (2009-2010): Catàleg de l’Exposició “La princesa sàvia”.
♣ ORRIOLS, A (2007): Un cicle de St. Jaume i St. Ermengol.
♣ PASTOR, J.D. et alii (2005):El Beato de la Seu de Urgell.
♣ PUIG I CADAFALCH, J (1918): Sta. Maria de la Seu: estudi monogràfic.
♣ RUF, M.A. (1992-1993): L’Església romànica de Sant Eulàlia de la Seu.
♣ VIVES, A (1979): Peces escultòriques al Museu Diocesà d’Urgell.
♣ VIVES, A (1980): Art i orfebreria al Museu Diocesà d’Urgell.
♣ VIVES, A (1981): Pintura sobre taula al Museu Diocesà d’Urgell.
♣ VIVES, A (1982): L’art popular al Museu Diocesà d’Urgell.
♣ VIVES, A (1983): El Beatus d’Urgell: descripció temàtica i artística.
♣ VIVES, A (1984-1985): El Missal de Galceran de Vilanova, Bisbe d’Urgell.
♣ VIVES, A (1986-1987): Teixits medievals del Museu Docesà d’Urgell.

CURSOS, JORNADES, CONGRESSOS…

♣ 6è Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1987).
♣ 7è Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1988).
♣ <Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1989-1990).
♣ Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1991-1992).
♣ <Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1993-1994).
♣ Curs d’Estiu d’Estudis Pirinencs (1995-1996).
♣ <Jornades sobre municipis rurals (1991).
♣ SABATER, F; FARRÉ, J (coord) (1997): II curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F; FARRÉ, J (coord) (1998): III curs d’Estiu Comtat d’Urgell
♣ SABATER, F (coord) (2001): VI curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F (coord) (2002): VII curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F; FARRÉ, J (coord) (2003): VIII curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F (coord) (2004): IX curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F; PEDROL, M (coord) (2005): X curs d’Estiu Comtat d’Urgell
♣ SABATER, F (coord) (2006): XI curs d’Estiu Comtat d’Urgell.
♣ SABATER, F; PEDROL, M (coord) (2007): XII curs d’Estiu Comtat d’Urgell
♣ MOLINÉ, E (2001): Jornes d’estudi sobre el Bisbe Fèliu d’Urgell

HISTÒRIA

antiguitat, tardoantiguitat …:

♣ALBERT, E (1967): La Seu, reducte i bressol d’una Gòtia frustrada.
♣ BARAUT, C (1986-1987): El lloc de Ciutat de l’època romana a la fi de l’E.M.
♣ PONS, J (1986-1989): L’Alt Urgell en temps romans.
♣ PONS, J (1982): Els Pirineus durant l’Alt Imperi. Fonaments vol.4
♣ VIDAL-VILASECA (2002): s.VIII-IX: Fèlix d’Urgell/Acta Consagració Seu d’Urgell.

medieval:

♣ ALBERT, E (1978):Itinerari del Rei Jaume I pel Comtat d’Urgell.
♣ ALBERT, E (1987): Sant Ot i la seva època.
♣ALTURO, J (2000): Ermengol Bernat Canonge de la Seu.
♣ BAPTISTA, J (1981): La darrera branca dels comtes d’Urgell.
♣ BAPTISTA, J (1981): Margarida de Montferrat, comtessa d’Urgell.
♣ BARAUT, C (1979): Set actes de consagració d’esglésies del Bisbat d’Urgell (s.IX-XII).
♣ BARAUT, C (1979): Documents dels s.IX-X de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1980): El monestir de St. Serni i els orígens del monaquisme.
♣ BARAUT, C (1980): Els documents 981-1010 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1981): Els documents 1010-1035 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1982):Els documents 1036-1050 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1983): Els documents 1051-1075 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1984-1985): Acta de Consagració de la Catedral carolingia de la Seu.
♣ BARAUT, C (1984-1985): Els documents 1076-1092 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1986): Actes de consagració del Bisbat d’Urgell (s.IX-XII).
♣ BARAUT, C (1986-1987): Els documents 1093-1100 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1988-1989): Els documents 1101-1150 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1990-1991): Els documents 1151-1190 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1992-1993): Els documents 1191-1200 de l’A.C.U.
♣ BARAUT, C (1994-1995): Catarisme al Bisbat d’Urgell (s.XII-XIII).
♣ BARAUT, C (1996-1997): Inquisició al Bisbat d’Urgell (s.XII-XIII).
♣ BARAUT, C (1999-2000): L’origen de la senyoria episcopal de la Seu d’Urgell.
♣ BARAUT, C (1998-2001): Vida i miracles de St. Ermengol.
♣ BARAUT, C (2003): Església i Bisbat d’Urgell. Miscel.lània.
♣ BARAUT, C: bibliografia diversa aquí.
♣ BATLLE, C (1978): El Bisbe Arnau Roger de Pallars i la Seu d’Urgell (s.XV).
♣ BATLLE, C (1979): Els orígens medievals de la Seu d’Urgell.
♣ BATLLE, C (1980): La Seu a la 2a 1/2 s.XIII segons els testaments.
♣ BATLLE, C (1981): Aportació francesa a la demografia de la Seu (s.XII-XIV).
♣ BATLLE, C; KLIEMANN, K (1982-1983): Els Carnissers a la Seu (s.XIII-XIV).
♣ BATLLE, C (1983): Notícias sobra la ciudad de Urgell (1/2 s.XV).
♣ BATLLE, C (1983): Institucions benèfiques a la Seu (s.XI-XV).
♣ BATLLE, C; NAVARRO, I (1984): Mercaders occitans a la Seu (fi s.XIII).
♣ BATLLE, C (1985): La Seu medieval: la ciutat i els seus habitants.
♣ BATLLE, C (1990-1991): Jueus de la Seu: Els Bedoz (s.XIV)..
♣ BATLLE, C (1998-2001): Pere de Narbona, bisbe d’Urgell (s.XIV).
♣ BATLLE, C (2004): Fires i mercats, factors de dinamisme econòmic (…).
♣ BATLLE, C (2002-2005): Els primers jueus prestadors de la seu d’Urgell.
♣ BATLLE, C (2006-2007): La Seu i el Bisbe Arnau Roger de Pallars (s.XV).
♣ BATLLE, C (?): Relacions entre la Seu i Puigcerdà a l’Edat Mitjana.
♣ BATLLE, C: bibliografia diversa aquí.
♣ BERTRAN, P (1979): La dècima de la Diòcesi d’Urgell de 1391..
♣ BERTRAN, P (1981): Demografia i onomàstica al Baix Urgell (s.XV).
♣ BERTRAN, P (1982):” La col.lecta del “Maridatge” de 1496 al Bisbat d’Urgell.
♣ BERTRAN, P (1984): Ermengol VII (s.XII). Els ordres Militars al Comtat d’Urgell.
♣ BERTRAN, P (2007): El Comtat d’Urgell i la conquesta de Balaguer.
♣ BISSON, T (1999-2000): Poder escrit i successió al Comtat d’Urgell (1188-1210).
♣ BOLÓS, J; HURTADO,V (2006): Atles del Comtat d’Urgell (788-993).
♣ BONNERY, A (2005): Le rôle de Felix d’Urgell.
CARRERO, E (2010): sobre les esglésies de la Seu al s.XI.
♣ COMES, R (2009): El Codex Miscellaneus Patristicus de la Seu.
♣ CONDE, R (1981): La lleuda de la Seu d’Urgell (s.XV-XVI).
♣ DURAN, M (1982): Les lleudes de l’Alt Urgell, s.XIII-XVIII.
♣DURAN-PORTA, J (2005-2006): Sobre l’origen d’un obrer de la Catedral d’Urgell..
♣ FARÍAS, V (2005): Treva et paz tenre. Diòcesis Urgell s.XII-XII.
♣ FERNÁNDEZ-XESTA, E et alii (2001): Relaciones del C. de Urgel con Castilla y León.
♣ GASCÓN, C (2003): crisis social, espiritualitat i heretgia a l’Urgell (s.XII-XIII). PDF.
♣ GASCÓN, C (2008):reflexions sobre el catarisme a Catalunya. PDF.
♣ GASCÓN,C (2010): Càtars a la Vall d’Aran.
♣ GASCÓN, C (2010): Càtars al Pirineu Català.
♣ GASCÓN, C (??): Els Foix a la vessant sud del Pirineu (en francès).
♣ GROS, M.S. (2005): La Biblioteca de la Catedral de la Seu (s.X-XII).
♣ GROS, M dels S. (2002-2005): Fragment de l’antiga consueta de la Seu d’Urgell.
♣ GONZALVO, G (1990): La Pau i Treva del 1187.
♣ MARQUÈS, B; GRAVIOTTO, F (1979): Els incunables de la Seu.
♣ MARQUÈS, B (1982): Guillem Arnau i Patau Bisbe d’Urgell (s.XIV).
♣ MARQUÈS, B (1984-1985): Catàleg de Protocols ACU (s.XIII-XIV).
♣ MARQUÈS, B (1986-1987): Catàleg de Protocols ACU (s.XIV-XV).
♣ MIRET i SANS, J (2006): Sobre el Vescomtat de Castellbò.
♣ MOLINÉ, E (1981): Les visites “ad limina apostolorum” s.XVI-XIX.
♣ MOLINÉ, E (1994-1995): El Compendi Històric (s.XVII-XVIII).
♣ PERARNAU, J (1997): Feliu d’Urgell, fonts per al seu estudi.
♣ PUIG, I (1980): L’ascendència pallaresa d’alguns bisbes d’Urgell (s.XI).
♣ PUIGARNAU, A (1992): El fogatge de 1497. Demografia a l’Alt Urgell.
♣ PUJOL, P (1913): Documents en vulgar dels s.XI-XIII del Bisbat d’Urgell.
♣ RAGUÉ, H (1998): Justí Guitard, Bisbe d’Urgell, i la Guerra Civil.
♣ REQUESENS, J (2005-2006): Tres greuges històrics sanants (Feliu d’Urgell).
♣ RIU, M (1990-1991): Monestirs i canòniques del Bisbat d’Urgell (s.XII-XV).
♣ ROVIRA, M (1980): El bisbe Radulf d’Urgell (s.X).
♣ SANMARTÍ, M (2007): El testament d’Ermengol IV d’Urgell.
♣ SEGARRA, M (2001): documents en vulgar dels s.XI-XIII del Bisbat d’Urgell.
♣ VILLARÓ, A (1986-1987): Pesta Negra a la Seu, 1348.

moderna:

♣ BADA, J (1982): Promoció de l’Alt Urgell (1779).
♣ BARAUT, C (1990-1991): Els sínodes d’Urgell del s.XVI.
♣ BORRÀS, A (1992-1993): El col.legi de Sant Andreu de la Seu (s.XVII).
♣ CARBONELL, M (1983): Comunals i Societat a l’ALt Urgell (s.XVIII-XIX).
♣ COSTAFREDA, V (2003): Elionor d’Urgell.
♣ DURAN, M (1985): Movimiento del ingreso señorial (s.XVI-XIX).
♣ ESPUNYES, J (2002): Trabucs i pedrenyals: aproximació al bandolerisme.
♣ FORNS, C (2006): Pere Guarda i Martí, notari de la Seu s.XVIII.
♣ LAMEIRE, I (1905): Les ocupations militaires en Espagne.
♣ MITATS, T (1986): T.D. Història d’Aós de Civís s.XV-XVI.
♣ MOLINÉ, E (1980): Les visites “ad limina apostolorum” (s.XVI-XIX).
♣ MOLINÉ, E (1988-1989): Els sacerdots francesos al Bisbat d’Urgell (s.XIV-XVII).
♣ MOLINÉ, E (2006-2007): Francesc Sallés i el Capítol d’Urgell (s.XVIII).
♣ PUIG, R; PLANES, J.M. (2008): Fragment del cens d’Ensenada.
♣ RIFÉ, J (1998): El Mestre de Capella al segle XVIII.
♣ ROURERA, L (1987): Pau Duran (s.XVI-XVII) i el Capítol d’Urgell.
♣ TORRAS, J.M. (1979): La Seu entre la Guerra de Succió i la invasió aliada.
♣ VILA, A (1996): Aspectes sanitaris (…) s.XVII-XVIII..
♣ VILLANUEVA, j (2000): Observacions sobre “la fi del comte d’Urgell”
♣ XAM-MAR, C (1999): El matrimonio en la Seu d’Urgell en la edad moderna.
♣ XAM-MAR, C, Company, X (2006): Els Cònsols de la Seu (s.XVII-XVIII).
♣ XURIGUERA, JB (1981): La darrera branca dels comtes d’Urgell.

contemporània:

♣ CAMPILLO, X (2006): T.D. L’espoli del patrimoni al Pirineu (cercador).
♣ CARBONELL, M (1983): Els Comunals i la societat pagesa (s.XVIII-XIX).
♣ FRIGOLÉ, J (2006): Globalización y producción local.
♣ GIL, J.C. et alii (2003): Desarrollo de territorios de montaña
♣ GANYET, R (2005): Les centrals elèctriques de la Seu d’Urgell.
♣ GASCÓN, C (2010): Comarques oblidades.
♣ INIESTA, M; FEIXA, C; VILLARÓ, A (1997): El temps dels Rais a la Ribera del Segre.
♣ MARTINERO, C (1987): Societat i Política durant la II República a la Seu.
♣ PALLARÈS, M (2003): Capital social i treball de les dones.
♣ ROIG, J (2004): Música al Bisbat d’Urgell (XVIII).
♣ SABARTÉS, J.M (1998): Població i territori a l’Alt Pirineu Català.
♣ SANCHO, S; ROS, C (2000): Demografia al segle XVIII.
♣ SORIANO, J.M. (1994): Despoblament a la Cerdanya i l’Alt Urgell.
♣ TULLA, A.F. (1994): transformació agrària a la muntanya: Explotació lletera.
♣ VILA, A (1996): Aspectes sanitaris (…) s.XVII-XVIII.
♣ VVAA (1977): La Seu d’Urgell 1976

diversos:

♣ CASTELLS, J et alii (1998-2001): Episcopologi de l’església d’Urgell.
♣ LLOMPART, C; ROBLES, S (1987): Análisis paleográfico (…) del Pérmico Superior.
♣ MOLINÉ, E: Recull d’articles aquí.
♣ SERDÀ, L (1989): l’Arxiu Capitular de la Seu: 1960-1973.
♣ VILLARÓ, A (1995): Hèrcules i la ciutat.
♣ VILLARÓ, A; GISPERT, J (1992): La ciutat i el riu: La Seu i el Segre.

MUSEOGRAFIA

♣ FRIGOLÉ, J (2004): Recerca i Museografia: Les Trementinaires.

NUMISMÀTICA

♣ CRUSAFONT, M (1991-1993): Numària tardana del Comtat d’Urgell (s.XIII-XIV).
♣ CRUSAFONT, M (2005): Dos diners inèdits del Comtat d’Urgell.

PALEONTOLOGIA

♣ GALOBART, A et alii (2003): Actuacions en jaciments paleontològics.

RUTES

♣ PORTELL, J; SESÉN, L (2000): Passejades en bicicleta i a peu.
♣ FIGUERA, M (2005): Excursions amb raquetes de neu.

TOPONÍMIA

♣ ESCALER, F (1956): Toponimia menor d’Oliana i Peramola.
♣ PIQUER, (2003): Antroponimia femenina del C. d’Urgell (s.IX-X)
♣ TORT, J (2006): Toponímia a la Vall d’Alinyà.

TURISME

♣ BASTART, J (1998): Turismo rural y aventura en el Pirineo de Lleida.
♣ CARÚS, L (2001): T.D. estudio segmento turístico recreativo de alta mont. (TDX).

CALAIX DE SASTRE

♣ És interessant aquesta revista anomenada Plecs d’història local. Feu-hi una ullada, en aquest cas tracten els temes de Frontera.

♣ Un dels elements important per a l’estudi del territori en època medieval és la gran quantitat d’informació anterior al 1200 publicada per Cebrià Baraut a la Revista Urgelia. De moment no l’hem trobat a internet, de manera que la consulta s’ha de fer seguint el mètode tradicional: les biblioteques.

♣ Tot i que densa, aquesta pàgina fa un recull de totes les publicacions relacionades amb el megalitisme (suposem que referents al territori espanyol).

♣ És interessant la pàgina web sobre Castells Medievals on es fa un recull de bibliografia relacionada amb aquest tema.

♣ Tot i que els enllaços no funcionen massa bé, la pàgina de Tinet ofereix una primera incursió en algunes de les publicacions sobre l’Alt Urgell. Inclou totes les temàtiques hagudes i per haver; s’ha de cribar la informació.

♣ Adjuntem un PDF amb un llistat de revistes d’història que el Servei de Documentació Local de Catalunya (UAB) creu interessants per als estudis locals.

♣ A la pàgina web de Patrimoni del Govern d’Andorra teniu una relació de les publicacions que tenen. Ho podeu trobar aquí.




%d bloggers like this: