11 de setembre: Homentage al General Moragues a Sort.

7 09 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 7 setembre 2010)

El general Josep Moragues serà un any més el protagonista dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sort. Des de fa anys es commemora el fort vincle de la vila amb l’heroi de la Guerra de Successió i dels fets que es commemoren l’11 de setembre, ja que la seva segona dona, Magdalena Giralt, era de la vila.

L’homenatge va incorporant novetats de temàtica diversa. Així, divendres al vespre hi haurà una conferència-audiovisual a càrrec de l’astrònom de l’observatori d’Àger, Josep Maria Bosch, descobridor de l’asteroide més gran que més s’apropa a la terra.

Dissabte al matí es farà una caminada de dues hores des de Llessui al Castell de Torena pel Camí de Canasso. Al migdia serà el moment de l’ofrena floral al monument al general Moragues, amb lectura de poemes a càrrec de Mertixell Nus i Jordi Gassión i el cant d’Els Segadors.

A la tarda s’ha previst sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt a la Plaça Major. A més a més, enguany s’ha convidat als actes el promotor de la minisèrie de televisió Les veus del Pamano, Paco Poch Sabarich

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: