“Lo Pebrat d’Ossera” obté la medalla “Super Gold” mundial al millor formatge de cabra amb ingredients afegits.

8 12 2010

NOTA DE PREMSA (Font: Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 1 desembre 2010)

També és distingit com el millor formatge absolut d’Espanya

La formatgeria Serrat Gros d’Ossera acaba d’obtenir la medalla “Super Gold”, el primer premi mundial en la categoria de formatges de cabra amb ingredients afegits per “Lo Pebrat d’Ossera”. Es tracta d’un formatge de forma troncopiramidal, cremós i cobert de pebre per tota la superfície que ha seduït els exigents paladars dels membres del jurat del Word Cheese Awards, el campionat del món de formatges, que s’ha celebrat a Birmingham.

A més a més, en el “Major Winners”, el quadre d’honor del certamen, “Lo Pebrat d’Ossera” és distingit com el millor formatge absolut d’Espanya. Dues formatgeries catalanes més van obtenir guardó: Formatge Bauma, medalla de plata en la categoria de formatge fresc, i Formatges Artesans de Ponent, també plata en l’especialitat de formatge de cabra amb ingredients afegits. Al campionat s’hi van presentar un total 2.629 formatges procedents de 29 països.

Aquest és el segon any consecutiu que Serrat Gros obté premi en el campionat mundial de formatges. L’any passat, va ser distingit amb la medalla de bronze al millor formatge de cabra de pell tova. Aquests guardons consoliden el prestigi de la formatgeria artesana d’Ossera, guanyat a pols des dels difícil inicis, l’any 1981, per la fundadora, Eulàlia Torras, i continuat i refermat pels actuals propietaris i elaboradors, Mercè Lagrava i Raül Alcaraz. Tots dos s’han mostrat molt il·lusionats pel premi, que volen compartir amb tothom qui els està fent costat.

Enllaç web: http://www.finefoodworld.co.uk/content/WorldCheeseAwards/100.html


Accions

Information