Descobreixen al Pallars Jussà les evidències de vida humana més antigues del Pirineu

6 02 2013

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 5 febrer 2013)

Unes excavacions a la Cova de les Llenes (Pallars Jussà) han permès trobar les evidències de vida humana més antigues del Pirineu. Fins ara es tenia constància de vida fins fa 10.000 anys, però els nous descobriments situen la presència d’homínids a la zona 200.000 anys enrere

Els treballs de recerca els ha dut a terme l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. La importància de les troballes fa pensar que caldrà fer una nova excavació a l’estiu. La investigació inclou restes lítiques, és a dir, eines fabricades pels humans. Per exemple, s’ha trobat bifaços, ascles o nuclis propis dels neandertals, a més de restes òssies d’animals, com l’ós de les cavernes, els lleons cavernaris, hienes, llops o hipopòtams.

Un dels directors del projecte, Edgard Camarós, ha explicat durant una presentació a la Pobla de Segur que “les troballes canvien el coneixement de la història prehistòrica del Pirineu” i “fan replantejar el procés d’excavacions a la zona”. Per això, segons remarca Camarós, “caldrà una excavació sistemàtica”. I hi afegeix: “El descobriment connecta els Pirineus amb el procés evolutiu de l’espècie humana a la resta de Catalunya, l’estat espanyol i Europa”.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: