Formatges Vall de Meranges obre el cicle 2013 ‘Parlem de Formatge’

28 01 2013

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 22 gener 2013)

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell obrirà aquest dijous, 24 de gener, a les 20 hores, el cicle 2013 ‘Parlem de Formatge’. La primera sessió dels tastos comentats la protagonitzarà Formatges Vall de Meranges (Cerdanya).

L’artesà Albert Pons explicarà com va començar la seva activitat en aquest àmbit, quins formatges elabora, així com la importància de la llet de ramat propi. Al final de la sessió, els participants podran fer 8 degustacions. Segons indica el formatger cerdà, el tast tindrà “un punt de provocació gastronòmica”.

Amb les categories de semi sec o reserva, els Formatges Vall de Meranges, molt ben valorats per cuiners d’arreu, són elaborats amb llet crua d’ovelles xurra (Zamora), lacoune (França), latxes (País Basc) i ovimed (Catalunya). De coagulació enzimàtica, pasta premsada i textura ferma, a més d’escorça natural, tenen un olfacte penetrant característic dels formatges de llet crua. El seu gust és semblant a l’Idiazabal, però “a la catalana”.

Tiquets a l’Espai Ermengol

Com en altres edicions del Parlem de Formatge, per participar en aquest tast cal retirar un tiquet a l’Espai Ermengol. Si es fa de manera anticipada, tindrà un cost de 8 euros, mentre que el mateix dia de la sessió, costarà 10 euros.

L’edició 2013 de Parlem de Formatge té com a objectiu realitzar un tast de formatge cada mes. D’aquesta manera, el 21 de febrer serà el torn de l’establiment urgellenc Formatgeria Eugene, amb Eugeni Celery. Pel 21 de març hi ha organitzat un altre tast que anirà a càrrec de la formatgeria Molí de Ger. El 25 d’abril els protagonistes seran els Formatges l’Oliva.

A partir d’ara mateix ja es poden adquirir de manera presencial (8 euros) o per internet (8,5 euros) les entrades per poder assistir a qualsevol de les sessions de tast.


Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: