L’Espai Ermengol inicia un nou cicle Gustum

21 11 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 12 novembre 2012)

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ha organitzat per aquests mesos de novembre i desembre una nova activitat de difusió de la cultura pirinenca i el desenvolupament local a través d’un nou cicle dedicat al projecte Gustum per donar a conèixer els productes locals, els seus productors i elaboradors

Aquest cicle Gustum s’inaugurarà aquest divendres, 16 de novembre, amb la xerrada que porta per títol Per què cal consumir productes de proximitat? Avantatges nutricionals, econòmics i socials, que anirà a càrrec d’Elena Roura, nutricionista Fundació Alícia; i de Ramon Sentmartí, tècnic en promoció de productes locals (Producteslocals.cat). La xerrada inaugural s’iniciarà a les vuit del vespre i tindrà lloc al mateix Espai Ermengol.

El cicle seguirà aquest dissabte, 17 de novembre, amb una sessió de tast d’olis d’oliva (Millor si és el nostre oli d’oliva extra verge) que serà dirigit per Maria Paz Romero, directora en Ciència i Tecnologia dels Aliments i professora del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11 del matí.

El cicle Gustum es tornarà a reemprendre dimecres 21 de novembre amb la sessió que porta per títol ‘Que bona és la fruita de Lleida! Cuinem amb la nostra fruita!’ . La sessió, que s’iniciarà a dos quarts de set de la tarda, anirà a càrrec de Gemma Echevarría, investigadora, especialista en anàlisi sensorial, estudis de consumidors i bioquímica del sabor (IRTA); i de Josep Maria Castaño, cuiner del restaurant Malena de Gimenells.

Per dilluns, 26 de novembre, a dos quarts d’onze del matí, hi ha organitzada una demostració de cuina amb productes locals a càrrec de Pep Nogué, cuiner i gastrònom. Aquesta sessió comptarà amb la col·laboració de la DOP Formatge i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya i de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans.

Sessions mes de desembre

Al llarg del mes de desembre, el cicle Gustum també hi té organitzades tres sessions més. Per dilluns, 3 de desembre, a dos quarts d’onze del matí, sobre aigua mineral embotellada (la gran aliada dels vins) a càrrec de Faustino Muñoz Soria, sommelier i director centre Colmado Quílez.

Tallers per als més petits

El cicle Gustum també ha pensat en la participació dels més petits amb l’organització d’un parell de tallers infantils per elaborar aliments artesans. Així, per dissabte, 15 de desembre, hi ha preparat un taller de botifarres que estarà dirigit per Jordi Planes, artesà alimentari de l’Alt Urgell.

I per dissabte, 22 de desembre, el taller per al públic infantil estarà dedicat a l’elaboració de formatge. Anirà a càrrec de tècnics de la Denominació d’Origen Protegida Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Ambdós tallers tindran lloc a les 11 del matí. Per a participar-hi, cal inscriure’s prèviament al mateix Espai Ermengol, situat al carrer Major, número 8, de la Seu d’Urgell.

Projecte Gustum

Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat per 10 grups d’acció local (Lleida, Balears i el País Basc) que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.


Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: