Acord entre Coll de Nargó i l’Institut Català de Paleontologia

21 11 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 13 novembre 2012)

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i l’Ajuntament de Coll de Nargó han signat recentment un acord de col·laboració en el marc de la posada en marxa del Centre Paleoambiental Dinosfera.

Aquest pacte se suma a la llarga història de treball conjunt de les dues organitzacions en la recerca, conservació i difusió del ric patrimoni paleontològic de Coll de Nargó.

El passat mes de juliol el Centre Paleoambiental Dinosfera obria les seves portes. Coll de Nargó inaugurava un nou espai d’exhibicions sobre el patrimoni paleontològic del municipi i la comarca: un nou edifici que acollia també la tornada de la posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa.

Per tal d’explicar la importància d’aquesta posta, l’ICP va col·laborar en la preparació d’un conjunt de plafons que expliquen la seva troballa, com es va preparar per a la recerca i exposició, i que n’hem après. A més a més, l’exposició del centre Dinosfera compta amb una selecció de fòssils de la col·lecció Família Duró-Vidal, que inclou exemplars de mamífers del Miocè de la Seu d’Urgell i rodalies, com són rinoceronts o l’èquid extint Hipparion.

En aquesta nova etapa l’ICP assessorarà el Centre Paleoambiental Dinosfera en temes relacionats amb la gestió del centre (merxandatge i botiga, preus i públics), així com també en la creació i millora d’activitats o en la formació de monitors educatius. Com ja fan des de fa anys, col·laboraran estretament en la difusió del patrimoni paleontològic de Coll de Nargó, inclòs el Centre Paleoambiental Dinosfera, i la recerca associada.

Restes amb reconeixement internacional

A Coll de Nargó, a l’entorn de Pinyes, Santolària i Sallent s’ha reconegut més de 400 acumulacions d’ous de dinosaure atribuïdes a titanosaures. Aquestes tres àrees constitueixen el conjunt de postes d’ous de titanosaure més important del món. En concret, de l’entorn de Pinyes s’ha excavat i estudiat la posta d’ous de titanosaure més gran d’Europa, amb 28 ous.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: