Inauguració de Sant Climent de Talltorta (Bolvir, Cerdanya).

8 08 2012

(Font: Laia Creus i Gispert)

A inicis de juny (coincidint amb la Festa Major de Talltorta) es va inaugurar l’església de Sant Climent de Talltorta que, des de finals del 2008, ha patit tota una sèrie d’actuacions de millora.

Per una banda s’havia d’intervenir en el subsòl per a crear una càmara d’aire que evités que la humitat continués pujant per les parets i malmetés el gran complex de pintures barroques que l’església conserva.

Aprofitant la intervenció arquitectònica es va realitzar una intervenció arqueològica que jo mateixa vaig dirigir i que, entre d’altres coses, va posar al descobert les restes de l’àbsis d’un temple romànic anterior. Les dades arqueològiques vingueres confirmades durant el procés de restauració de les pintures quan, als peus de la nau, aparegueren restes de pintura romànica per sota els nivells de pintura barroca permetent-nos veure que alguns dels murs de l’antiga església es reutilitzaren posteriorment.

Després de la fases d’intervenció arqueològica i arquitectònica es restauraren les pintures, que a partir d’aquest estiu ja es poden visitar. Per la seva banda, les restes de l’àbsis romànic han quedat visibles sota un terra de vidre a la zona de l’actual altar.

Per visitar l’espai haureu de contactar amb l’Ajuntament de Bolvir.

Per a més informació us adjunto l’article que recentment va sortir publicat al nou volum del Ceretània i el tríptic que la Diputació de Girona ha fet sobre el temple i la intervenció realitzada.

Article Ceretània
Portada Tríptic
Revers Tríptic

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: