Retaule de Sant Ermengol

1 08 2012

La Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de la nova temporada de l’espectacle teatral ‘El retaule de Sant Ermengol’ de la Seu d’Urgell.

L’acte ha estat presidit per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; del director del Retaule, Lluís Obiols; i del president del Patronat del Retaule, Jesús Galindo.

El “Retaule de Sant Ermengol” és un espectacle teatral que es representa anualment des de l’any 1957 al claustre de la catedral de la Seu d’Urgell, sobre un text literari d’Esteve Albert i Corp.

L’obra del “Retaule de Sant Ermengol” és un element de promoció cultural i econòmica de la Seu d’Urgell en el que hi participen més d’un centenar de voluntaris, entre actors, tècnics i ajudants amateurs que escenifiquen en diferents quadres alguns episodis de la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu des de l’any 1010 fins al 1035.

Aquest any es representarà al Claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell diàriament entre el 4 i el 12 d’agost, a partir de les 22.00 hores, mitja hora abans que en les anteriors edicions.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ha indicat que es tracta d’un dels esdeveniments culturals més consolidats de les comarques lleidatanes i ha felicitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per recuperar la memòria històrica mitjançant la implicació de tot el poble.

L’obra consta de deu quadres (el Mil·lenni, l’expedició a Còrdova, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el Pagès cec, Llumeneres, Seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el Quadre final) i entre quadre i quadre, un narrador explica el contingut de la següent escena.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha indicat que aquesta activitat “no és només una eina d’explicació històrica sinó també de promoció turística de la ciutat”.

Aquesta edició inclou una sèrie de novetats, com són l’ampliació de l’espai de representació; la humanització de les interpretacions dels actors; l’impuls a la figura dels narradors, que passen a convertir-se en un element central de l’espectacle; la incorporació de nous personatges; el descompte d’un 20% en el preu de l’entrada a taquilla pels titulars del Carnet Jove i l’elaboració de paquets turístics que es poden adquirir a través de Turisme de la Seu.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: