Posen en marxa una rèplica d’un forn de ferro d’època romana a la Fira del Ferro Pirinenc d’Alins de principis de juliol.

1 08 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 3 juliol 2012)

A inicis de juliol es va realitzar a Alins la III Fira del Ferro Pirinenc. Durant dissabte i diumenge hi va haver exposicions, visites i excursions guiades, acompanyades de demostracions en directe del treball de la forja, una fira de productes locals i actuacions musicals.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va destacar l’encert de recuperar la producció i l’explotació del ferro en una fira que reuneix un gran nombre d’activitats vinculades a aquest mineral.

Les activitats de la fira es van iniciar a meitats de juny amb la construcció a Alins d’una rèplica dels forns que s’utilitzaven a la vall Ferrera i al Pirineu en època romana per obtenir el ferro. El forn que s’ha construït és el més gran d’Europa que s’ha fet mai en l’època contemporània i el de dimensions més semblants als que es construïen en el passat.

Durant la fira es va posar en funcionament el forn tot utilitzant 100 quilos de mineral ferruginós que es va recollir de la vall Ferrera procedent de les antigues mines. El forn de reducció, fet amb fang, va permetre veure en directe com s’obtenia el ferro fa gairebé 2.000 anys.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: