Presenten la “cultura raiera” a la llista de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

29 06 2012

NOTÍCIA DE REMSA (Font: Viure als Pirineus, 25 juny 2012)

Coincidint amb la celebració, a la Pobla de Segur, del 28 de juny a l’1 de juliol d’enguany, de la Trobada Internacional de Raiers, es presentarà la Candidatura de la Cultura Raiera a la Llista del Patrimoni Inmaterial de la Humanitat de la UNESCO. Aquesta és una candidatura que neix amb vocació transnacional i, per tant, es presenta en el marc d’aquest esdeveniment raier i amb la presència de delegats de més de 20 associacions de 10 països diferents que participen en la trobada.
L’acte de presentació de la candidatura es farà el 29 de juny, a les 18:00 hores, a la Sala Magna del Comú de Particulars de La Pobla de Segur.

El camí està ja encetat i compta amb el suport de tres comunitats autònomes de l’Estat
Espanyol. Als altres països s’estan avançant ja els contactes, a fi que es puguin adherir al dossier que s’està redactant des de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional.

L’acte comptarà amb la participació de Lluís Puig, Director General de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura, conjuntament amb els membres de la Junta Directiva de l’Associació Internacional de Raiers, promotora de la candidatura, així com membres de les associacions i autoritats locals dels territoris participants en la trobada, entre ells l’ex-Senador i ex-Conseller de la Regione Veneto, Giovanni Crema, que porta les gestions davant del Govern italià.

A la Sala Sant Miquel del mateix edifici del Comú, es podrà visitar l’exposició “Rais i raiers del món”, on es mostra la diversitat i la universalitat de l’ofici del transport fluvial de la fusta, amb més de 90 fotografies d’arreu del món.

Per ampliar informacions podeu contactar amb el president de l’Associació Internacional de Raiers, Àngel Portet, al telèfon: 637423104 o a l’adreça: ratafia@raiers.info.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: