Galindo i Cristòfol estrenen a Picurt el documental “Climent Olm o Les pedres que parlen”

11 06 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 6 juny 2012)

Si l’any passat van triar un pastor formatger (Home tranquil, formatge artesà), aquest any Albert Galindo i Albert Cristòfol han seguit les passes d’un escultor que treballa en plena natura i que té un projecte monumental que aviat estarà a l’abast del públic. El documental Climent Olm o Les pedres que parlen és el resultat d’aquest seguiment i s’estrenarà l’últim dia del Picurt, la mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, el dia 30 de juny a Artedó.

Galindo -com a guionista i director- i Cristòfol -com a realitzador- presenten un documental centrat en una figura molt especial dins el Pirineu: Climent Olm, un artista que ha esculpit 600 pedres de granit creant una obra monumental en plena natura, entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, prop de Mussa, pensada per aconseguir una harmonia total entre home i paisatge. El resultat és Rocaviva, un laberint màgic, un conjunt artístic enmig del bosc que oferirà una experiència lúdica i espiritual.“´Es una persona molt coherent, amb una filosofia molt profunda que fa temps que viu en una cabana que ha construït ell mateix -i que no té res de rudimentària- i que aviat donarà a conèixer un projecte espectacular”, afirma Albert Galindo.

La producció pròpia ha estat sempre un dels pilars del Picurt, que també és una finestra oberta a audiovisuals sobre muntanyes de tot el món, a més d’un espai de reflexió sobre el Pirineu i inclou activitats lúdiques i gastronòmiques. “És bàsic seguir produint audiovisual des del Pirineu, difondre la nostra cultura en tots els seus vessants, antropològic, artístic, social”, afirma Montse Guiu, directora de la mostra.

Climent Olm o les pedres que parlen és una producció Aixadafilms i Qucut per a Cultura i Entorn del Pirineu (CEP), l’associació que organitza el Picurt. Té una durada de 25 minuts i parla d’un projecte gestat i realitzat per Olm durant molts anys, ple de simbolisme i poesia: “Estar-se 25 anys vivint en una cabana al bosc i dedicar-se a esculpir pedra tots els dies de l’any és cosa d’inconscients. Aquell tipus d’inconscients que sacrifiquen una vida convencional plena de comoditats i seguretats i trien una vida austera, solitària i marginal. El típic inconscient que dedica tota la vida a treballar per a una comunitat que es permet titllar-lo de sonat. Un inconscient que manté un equilbri perfecte entre la seva obra artística, la natura que l’acull I la seva concepció del món. Us presentem el retrat d’un home veritablement conscient”, conclou Galindo.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: