Properament s’obrirà al públic el jaciment de la Roureda de la Margieda.

21 05 2012

.

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: A.D. pel Diari d’Andorra, 15 maig 2012)
.
Molines Patrimonis enllesteix aquests dies els preparatius per obrir al públic el jaciment arqueològic de la Margineda: ahir mateix es començaven a instal·lar les estructures dissenyades per permetre al públic recórrer la zona excavada i apreciar-la amb un cop d’ull des d’un punt elevat; també al llarg dels pròxims dies es col·locaran els plafons informatius i la caseta de recepció, infraestructures necessàries perquè les restes del castell de Sonplosa (o, millor, Sant Vicenç, segons les últimes dades que treballen els historiadors) pugui començar a rebre visites.
.
Després s’escometrà una neteja definitiva de tota la malesa –a càrrec de brigades del comú de la capital– i s’enllestirà la formació dels guies –de la qual s’encarrega el ministeri de Cultura–. Un cop tots aquests preparatius estiguin enllestits, el jaciment obrirà les portes a la curiositat del públic. Els propietaris calculen que cap a mitjan de juny, però sense una data concreta.
.
L’arranjament de l’àrea arqueològica serà previsiblement l’última de les intervencions que es realitzin abans que estigui redactat el pla director –un document elaborat per experts, amb la participació de la propietat, el comú d’Andorra la Vella i Cultura–, que determinarà les actuacions per a la conservació, difusió i estudi del jaciment, declarat bé d’interès cultural (BIC) el 2009. Un dels aspectes més importants que haurà de concretar és quines noves excavacions s’hi duen a terme. I qui les finança: fins ara, totes les realitzades han anat a càrrec de l’empresa propietària. En les quatre campanyes d’excavacions fetes des del 2007 s’ha exhaurit el denominat recinte sobirà del castell, uns 400 metres quadrats, però queden encara per explorar els 1.500 del recinte jussà, el perímetre exterior del castell.
.
El públic –en grups guiats, d’entre dotze i quinze persones, els detalls estan per determinar– podrà finalment contemplar les estructures del castell hipotèticament derruït –si més no, parcialment– després de la signatura del segon Pareatge i que les últimes recerques històriques, apuntalades per les arqueològiques, apunten que seria el castell de Sant Vicenç d’Enclar. Així, podran descobrir restes d’estructures de les antigues dependències de servei del castell: cuines, cellers i algun taller on probablement es treballava el ferro, a jutjar pel forn que s’hi conserva i les abundants restes de metall.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: