Les Fires i els Mercats protagonitzen el número 12 de la Revista Cadí-Pedraforca.

21 05 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 18 maig 2012)

La publicació semestral ja és als quioscos de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. El nou número de la publicació Cadí-Pedraforca recorda el brogit humà de venedors i compradors a les parades o al firal. Hi trobareu tractants de bestiar, gallinaires, negociants, hortolans i pagesos de les tres comarques. El dossier central dedicat a les fires i els mercats ocupa 41 planes on s’acumulen vivències, records i experiència. La revista Cadí-Pedraforca també dedica una entrevista a l’hoteler de Puigcerdà Lluís Dolcet.

A més, inclou un retrat a la família als de Cal Guillot de Nargó, una casa que han sabut mantenir les arrels pageses generació rere generació. L’escriptora Sílvia Alcàntara també hi col·labora amb un article dedicat a un tema que va marcar la seva infantesa: les colònies tèxtils del Berguedà. En aquest número hi ha articles d’historiadors, periodistes, filòlegs, mestres i escriptors com ara: Marcel Fité, Benigne Rafart, Josep Noguera, Guillem Lluch, Albert Vilaró, Marc Martínez, Quirze Grifell, Meritxell Prat, Enric Quílez, Pilar Màrquez, Pere Pujol, Erola Simon, Jordi Dalmau, Manel Figuera, Carles Gascón, Queralt Solé o Lluís Obiols, entre altres.Els continguts d’aquesta publicació tenen la voluntat de recuperar i, sobretot, de recordar les formes de viure, de treballar, de gaudir o de relacionar-se de la gent de l’àmbit del Cadí i del Pedraforca.

La revista, que té dues edicions l’any, es pot trobar des del dia 18 de maig a les llibreries i quioscos de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i en punts seleccionats de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Tarragona i Vilanova i la Geltrú. Els continguts de la revista també es poden consultar a Internet: www.cadipedraforca.cat.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: