Recta final en la tramitació dels nous ajuts Leader a l’Alt Urgell i Cerdanya.

26 04 2012

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya té previst publicar d’aquí a un mes la resolució dels nous ajuts Leader, que enguany destinen 1,16 milions d’euros per a una trentena de projectes de l’Alt Urgell i Cerdanya. El pla el dirigeixen la Comissió Europea i el Departament d’Agricultura de la Generalitat.
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 25 abril 2012)

En declaracions al programa de RàdioSeu Fem Empresa, la tècnica del consorci Montse Fusté ha detallat que el procés d’avaluació ja està avançat i que es preveu que entre final de maig i començament de juny es conegui la quantitat que rep cada empresa. Fusté ha destacat que els darrers anys s’ha diversificat el tipus de projectes que demanen els ajuts Leader, que demostren que al territori hi ha ganes de fer coses noves i sortir endavant.

Des del Consorci recomanen a les activitats que aspirin a propers ajuts Leader que preparin els tràmits amb antel·lació per estar a punt per a la propera convocatòria, cap al final d’aquest any.

Ajuts a nous negocis a la Seu

També amb relació a ajuts per a emprenedors, l’Ajuntament de la Seu manté obert fins al 31 de maig el termini per accedir a les subvencions per a la promoció de la ciutat. Amb aquest programa econòmic, que ascendeix a 16.000 euros, es vol donar suport a la implantació de nous negocis dins del nucli urbà i a la millora i ampliació dels existents, segons ha explicat la tècnica municipal Urgell Escribà.

Els incentius subvencionen l’obertura de nous locals durant el 2011 i la seva adequació, sempre que tinguin una superfície inferior als 100 m2. D’aquests establiments se’n diferencien diverses categories: comerços, professionals establerts en locals de planta baixa, bars, restaurants i establiments de serveis. La implantació d’un nou establiment percebrà una subvenció màxima de 1.000 euros.

Per reforma o ampliació d’establiments existents l’any 2011 es concedirà un ajut de fins al 25% del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros. Cal remarcar que les obres d’ampliació o reforma hauran de tenir com a requisit indispensable que part d’aquestes estiguin encaminades a millorar la imatge exterior de l’establiment.

També estan incloses en aquestes bases les persones menors de 35 anys o majors de 55 -que representen els sectors més castigats per la crisi- que obtindran un ajut de 500 euros.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: