Lo Riu Roig vol mostrar als polítics l’impacte de la guixera de Knauf sobre la Vall de Tost

26 04 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 18 abril 2012)

L’associació de Ribera d’Urgellet Lo Riu Roig ha organitzat per aquest dissabte, 21 d’abril, una trobada a la Vall de Tost amb diversos polítics catalans i de l’Alt Urgell. L’objectiu de la iniciativa és fer-los conèixer in situ quin serà l’impacte que tindria sobre la Vall de Tost la guixera que hi ha projectat la multinacional Knauf.

Després de la compareixença davant de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, el 21 de març passat, Lo Riu Roig ha convidat al municipi els portaveus dels grups parlamentaris d’aquesta comissió: Josep Rull, de CiU; Roberto Labandera, del PSC; Santi Rodríguez, del PP; Marc Sanglas, d’ERC; Joan Boada, d’IC-V; Jordi Cañas, de Ciutadans; Alfons López Tena, de SI; i Joan Laporta, de DC.

L’entitat també ha fet extensiva la invitació als diputats Albert Batalla i Agustí López (CiU), Mònica Lafuente (PSC), Dolors López (PP) i Carmel Mòdol (ERC). L’acte també s’adreça al delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i a tots els alcaldes de l’Alt Urgell, a més del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Així mateix, s’ha convidat els responsables comarcals de tots els partits i la directora de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Lleida, M. Dolors Tella.

El programa de la jornada començarà a les 10.30 hores amb una trobada al pont dels Hostalets de Tost i un recorregut fins a Torà de Tost, on es visitarà Tost i Sant Genís. Posteriorment es farà una aturada a Castellar, on també s’ha previst el dinar. Diversos membres de Lo Riu Roig s’encarregaran de donar les explicacions pertinents en cada punt.

La intenció de l’associació amb aquest acte és que els responsables públics “prenguin consciència” del fort impacte que la guixera de Knauf tindrà en el seu entorn i de la concentració exagerada d’activitats extractives que hi ha a la zona. “Volem que abans de prendre la decisió definitiva sobre la guixera, els polítics coneguin de primera mà un territori ja molt castigat per aquest tipus d’indústries que a dia d’avui només aspira a poder recuperar vida amb el màxim respecte possible a l’entorn”, afirma l’entitat.

En aquests moments, la Ponència Ambiental ja ha fet una primera proposta favorable a la guixera. Lo Riu Roig ha presentat un nou document d’al•legacions per expressar, amb raonaments tècnics i rigorosos, les raons per a l’oposició a aquesta infraestructura.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: