L’Ecomuseu rep la col·lecció de roba antiga de l’aixovar de Ramona Cortiella.

26 04 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 25 abril 2012)

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha rebut una donació formada per un conjunt de peces de roba, pertanyents a l’aixovar de Ramona Cortiella Figueras (1888-1973). Aquest conjunt tèxtil data d’inicis del segle XX i està format per un total de 66 peces, entre les quals podem trobar camises de dormir de fil i de cotó, estrenyecaps, mitenes i enagos, totes elles en un òptim estat de conservació.

La donació ha estat feta per Montserrat Serra Ràfols, veïna de Vilassar de Dalt i neboda de la propietària de l’aixovar, que ha mostrat sempre el seu interès per tal que aquests materials formessin part de la col·lecció de l’Ecomuseu. El centre ha expressat l’agraïment particular per aquesta donació i també de forma genèrica a totes aquelles persones i institucions que des dels seus inicis han col·laborat de diverses maneres al creixement de les seves col·leccions i al seu coneixement patrimonial.

Aquesta donació contribuirà a millorar el coneixement sobre la indumentària tradicional i permetrà alhora ampliar la col·lecció de l’Ecomuseu, dedicat des de fa anys a la conservació, documentació i difusió del patrimoni, formada actualment per més de 3.000 elements.


Accions

Information

Deixa un comentari