El Ministeri de Cultura d’Andorra vol invertir en la restauració dels museus.

26 04 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: El Periòdic d’Andorra, 23 d’abril de 2012)

El ministre de Cultura, Albert Esteve, va anunciar, en la presentació de les línies estratègiques de Cultura, que al llarg d’aquest any es farà la diagnosi dels museus nacionals per establir un Pla fins al 2015, que inclou la revisió de les col·leccions i els procediments de manteniment i l’estat sanitari de cada museu. Esteve també va afegir que de cara a l’estiu es modificaran els horaris dels museus i que s’està revisant la política de preus. El Pla estratègic dels museus 2012-2015 analitzarà les propostes de modernització de museografies i d’aprofitament dels espais.

Albert també vol revisar el model del passaport dels museus que dóna entrada a tots els museus estatals, comunals i privats, per tal que sigui Andorra Turisme qui en faci la distribució. D’aquesta manera, tots els agents turístics podrien comercialitzar-lo. De fet, el ministre va lamentar que el problema d’aquest tipus de producte que depèn d’un Ministeri com és el cas del de Cultura, és que no es veu mai com una inversió perquè els ingressos es fan constar al Ministeri de Finances i no al Ministeri competent.

Horari d’estiu/Aquest estiu es tornarà a ampliar els horaris com es va fer la temporada passada, però en base als resultats obtinguts. Així, Cultura mantindrà oberts els museus al migdia però els tancarà una hora abans els vespres, a les 19 hores. També estaran oberts els dilluns. La prova pilot de l’any passat va comportar, en la darrera quinzena de juliol, un augment del 77% de visitants. De fet, en la quinzena estudiada, 4.198 persones van visitar els museus en lloc de les 2.373 que ho van fer l’any anterior per les mateixes dates.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: