Presentació del llibre “Alinyà, muntanya viva”.

13 04 2012

NOTÍCIA (Font: Ràdio Seu, 12 abril 2012)

L’escriptor Jordi Pasques i el fotògraf Ernest Costa publicaran aquest Sant Jordi Alinyà, muntanya viva. És un llibre de textos i imatges que vol “testimoniar per què Alinyà és tot un referent de la conservació respectuosa i sostenible, tant del patrimoni natural i arquitectònic com de l’activitat humana tradicional al Prepirineu català”. S’hi podrà trobar 250 fotos.

La presentació es farà al mateix poble d’Alinyà, dissabte dia 21 a les 5 de la tarda. Segons expliquen els autors, “Alinyà és una vall de gran extensió i fort desnivell”, per la qual cosa ofereix una “gran diversitat paisatgística, des dels cims nevats fins a les planes conreades”, i que “ha conservat la seva bellesa gairebé inalterada gràcies al difícil accés i a la protecció dels seus espais”.

Bona part de la vall forma part de l’anomenada Finca d’Alinyà, adquirida el 1999 per l’Obra Social de Catalunya Caixa, que ha volgut fer d’aquest entorn un referent de l’economia rural, el turisme i la conservació.

Jordi Pasques i Canut (Oliana, 1964) és estudiós del patrimoni arqueològic, toponímic i natural del Pirineu català i d’Andorra, a més a més d’excursionista, escriptor i assessor en recursos naturals. Ha publicat diverses obres de prosa i poesia i col·labora a la revista Cadí-Pedraforca i al Diari d’Andorra.

Ernest Costa i Savoia (Bescanó, 1940) és fotògraf i escriptor. Col·labora a la ràdio i la televisió com a divulgador de la geografia i els paisatges d’arreu dels Països Catalans. Ha publicat centenars d’articles i diverses guies sobre temes de natura. El 2012 ha estat guardonat als Premis Appec.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: