Presentació d’un llibre de Núria Boltà sobre el camí de Sant Jaume.

13 04 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio seu, 28 març 2012)

El proper divendres 20 d’abril, a les 20 h, al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà, tindrà lloc la presentació del llibre “El camí de Sant Jaume a Cerdanya”, de Núria Boltà Vilaró, mestra, llicenciada en Humanitats, escriptora i dibuixant.

A més de la pròpia autora, participaran a la presentació Tomàs Torrent, president de l’Institut d’Estudis Ceretans; Joan Pous, president del Parc Natural del Cadí Moixeró, i Jordi Suades, en representació de Farell Editors, que és qui ha editat el llibre. També hi assistiran l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i diversos regidors del Consistori.

El camí històric de Sant Jaume de la Cerdanya a l’Alt Urgell endinsa els lectors en la riquesa i la diversitat de la natura i el patrimoni cultural, amb una gran varietat de sensacions: els petits pobles plens d’encant, les nombroses esglésies romàniques, la profusió i la bellesa de les panoràmiques de la vall, els colors canviants de la generosa vegetació i, molt especialment, la llum del cel, tot un espectacle de formes i colors.
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 21 març 2012)

(L’acte tindrà lloc el 20 d’abril al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà)

La publicació repassa la història, tradicions i itineraris del camí històric des de la Cerdanya a l’Alt Urgell
En ple camí o molt a prop seu s’han inclòs els espais d’interès natural del Tossal d’Isòvol, per la seva flora excepcional, i el de les Riberes de l’Alt Segre, pel seu valor ecològic i paisatgístic.

El Segre acompanya el camí de Sant Jaume en molts trams. Es pot veure al costat del camí prop de Ger fins a Isòvol, on es creua per caminar per la seva riba esquerra fins al municipi de Prats i Sansor, i es retroba entre Baltarga i Riu de Santa Maria. El riu també porta fins a Montellà i Martinet, a l’estret de Mollet, als Arenys i al Pont de Bar Vell.

El llibre “El Camí de Sant Jaume a Cerdanya”, estructura el recorregut en 6 trams, des de Llívia fins El Pont de Bar Nou. Al marge dels itineraris, la publicació també dedica una part important al marc geogràfic, les tradicions i la història, amb capítols sobre la formació dels primers camins i la seva defensa, el fenomen dels pelegrinatges, els elements de cultura popular a l’entorn del sant o la presència de Sant Jaume a la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: