Atorguen el XIIè Premi Vèrtex a un recull d’itineraris a les capçaleres dels rius catalans pirinencs.

13 04 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ecodiari, 4 abril 2012)

El passat divendres 30 març, en el transcurs de la XVIII Festa de la FEEC , es va desvetllar l’obra guanyadora de la dotzena edició del Premi Vèrtex , que des de l’any 2000 convoca la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i l’ editorial Cossetània .

En aquesta edició, convocada durant l’any 2011, es van presentar un total de 5 treballs inèdits entre els quals es va triar com a obra guanyadora Camins d’aigua. Excursions als naixements i capçaleres dels rius de Catalunya, d’Albert Vicens Llauradó.


Albert Vicens, el guanyador, amb Josep M. Olivé, director de Cossetània. Foto: FEEC.

Durant l’acte Jaume Ferrández, director de la revista Vèrtex i membre del jurat, fou l’encarregat de llegir el veredicte del jurat, format també per Jordi Magriñá, Joan M. Vives, Joan Escalé i Josep M. Olivé. Aquest darrer, com a director editorial de Cossetània lliurà al guanyador el premi valorat en 3.000 € i un record exclusiu d’aquesta edició. Al seu torn Albert Vicens va tenir paraules d’agraïment i va encoratjar a la Federació a seguir amb la tasca d’aquest premi i als amants de la muntanya a presentar les seves propostes en futures edicions del Premi Vèrtex.

L’obra guanyadora és un recull d’itineraris a les capçaleres i naixements de les conques pirinenques: la Garona, el Segre, el Llobregat i el Ter. Per tant només aplega part del territori de Catalunya donada la complexitat de la xarxa hidrogràfica.

Entre els paratges descrits hi trobem els naixements de rius com la Garona, la Noguera Ribagorçana, el Llobregat, el Segre o el Ter, però també d’alguns dels seus afluents. En total és una tria de quinze itineraris feta en base a dos criteris, la importància com a curs fluvial i la bellesa estètica de la seva capçalera, i que contribueixen a descoberta d’un territori poc trepitjat en algunes casos.

Cada itinerari, a més de la descripció, compta amb un seguit d’informació cultural, històrica o geogràfica relacionada amb el curs fluvial en qüestió. També hi trobem informació sobre la resta de rius i afluents de cada conca i com s’accedeix al seu naixement.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: