Territori i Sostenibilitat comença el procés per ampliar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

16 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 16 març 2012)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat el procés per ampliar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A partir d’ara s’iniciarà una ronda de converses amb els ajuntaments i altres agents del territori per acordar la proposta d’ampliació. Precisament, el conseller Lluís Recoder duu a terme una visita de dos dies al Pirineu i Prepirineu per copsar les inquietuds del territori.

En relació amb l’ampliació, Recoder explica que serà “un procés llarg” i que, en tot cas, l’ampliació només es farà en aquelles zones on hi hagi consens. Inicialment, l’objectiu és una ampliació de la zona de parc de com a mínim 5.000 hectàrees.

Aigüestortes, l’únic parc nacional de Catalunya, es va declarar l’any 1955. Va ser el cinquè parc de l’Estat i el segon dels Pirineus. Està gestionat per la Generalitat i té una superfície de 14.119 hectàrees de zona de parc (PNac) i de 26.733 de zona de protecció perifèrica (ZPP), amb un nivell de protecció menys exigent. Des que es va declarar ha tingut tres modificacions de límits: el 1988, el 1990 i el 1996, any en què va adquirir les dimensions actuals.

Tres elements justifiquen el procés d’ampliació: la demanda territorial, el patrimoni natural de la zona i el reconeixement del paper dinamitzador del territori que tenen els parcs a Catalunya.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: