L’IDAPA garanteix la continuïtat del projecte Pireníssim.

16 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 16 març 2012)

El projecte Pireníssim té garantida la seva continuïtat durant el 2012 gràcies a la implicació directa de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que invertirà 20.000 euros en la iniciativa turística. Aquest és el principal acord a què s’ha arribat durant el Consell Rector de l’IDAPA que s’ha celebrat aquest divendres a Sort, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Pireníssim va néixer l’any passat i uneix un conjunt de comarques de l’Alt Pirineu i Aran, amb el suport del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Es tracta de la primera proposta de treball pirinenca basada en la cooperació territorial amb l’objectiu de crear una oferta de turisme específica.

Tot i que en un primer moment Pireníssim es va centrar en posar en valor el formatge, un producte genuïnament pirinenc, ara, arran de la participació de personal tècnic i dinamitzador, es vetllarà per coordinar diversos projectes, com el Geomapa, PassaPorts, Un Ramat de Camins, Terra de dinosaures, Camins vius i Valorització dels camins ramaders.

Enfortiment del turisme pirinenc

Entre d’altres temes, i encara en el camp de la promoció turística, l’IDAPA també ha acordat enfortir les relacions amb la marca Pirineus. Aquest fet ha de permetre una millor articulació amb els agents turístics del territori i una major eficàcia en les accions de promoció als mercats internacionals.

A més, en l’àmbit del senderisme s’ha anunciat l’organització d’una nova jornada tècnica itinerant, destinada a tots els agents del sector turístic a l’Alt Pirineu i Aran. Tindrà lloc el proper mes de maig al Pallars Jussà.

Pel que fa a l’àmbit del patrimoni, s’ha acordat continuar donant suport a la xarxa de museus de l’ApiA i s’han fixat les bases de cooperació amb el SAM (servei d’assessorament a museus) de l’Alt Pirineu i Aran, que recentment ha creat el Departament de Cultura.

Finalment, s’ha informat dels treballs que preparació de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022, en la qual participa tant el Departament de Territori i Sostenibilitat com l’IDAPA.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: