Boscos de Muntanya, seleccionat per als ajuts EOCA 2012

16 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ecodiari, 15 març 2012)

El Projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt (PBM) ha estat seleccionat per als ajuts EOCA ( European Outdoor Conservation Association, en anglès), associació europea d’empreses fabricants de material de muntanya que dóna suport a projectes de conservació arreu del món.

Fins al 27 de març el Projecte Boscos de Muntanya participa en una votació pública a Internet per a escollir els projectes guanyadors. L’entitat està duent a terme una campanya per a assolir el màxim nombre de vots i aconseguir consolidar amb aquest ajut les setmanes a bosc del 2012.

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya al Pirineu català amb l’organització d’estades de voluntariat per a adults.


Tothom pot participar en la votació del projecte Boscos de Muntanya del Pirineu català.

Les estades de voluntariat converteixen la ciutadania en protagonista de la gestió forestal dels boscos de muntanya durant una setmana, esdevenint una potent eina de sensibilització sobre la important funció pública d’aquests espais de muntanya per al conjunt de la societat i la necessitat de la gestió activa.

Els participants són persones d’entre 18 i 88 anys, d’orígens i professions diverses: informàtics, jubilats, arquitectes, estudiants, administratius…que conviuen treballant a bosc durant una setmana. Els participants treballen en diverses tasques de gestió i conservació forestal, com obres per a evitar l’erosió en barrancs, aclarides forestals, censos de fauna amenaçada, manteniment de pastures i prats i recuperació de camins a bosc.

Les tasques es realitzen seguint els criteris dels municipis propietaris, dels enginyers forestals comarcals del Pallars Sobirà, la Cerdanya i la Val d’Aran i del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Totes les tasques són supervisades per professionals del sector forestal.

El Projecte Boscos de Muntanya és part de la Fundació Bergwaldprojekt, amb 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna.

Si voleu saber més coses del projecte o voleu votar-lo ho podeu fer a través de la seva pàgina web.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: