Una exposició fotogràfica sobre la ruta “Pirineu Comtal” al Palau Robert de Barcelona.

4 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 28 febrer 2012)

L’exposició fotogràfica sobre la ruta “Pirineu comtal: un viatge pel naixement de Catalunya”, que es pot visitar entre el 28 de febrer a l’1 d’abril al Jardí del Palau Robert, proposa un recorregut pels territoris d’11 dels antics comtats que van ser escenari de la configuració i del naixement del país.

La ruta, que cronològicament comprèn el període del segle IX al XV, es desplega al llarg de tota la franja pirinenca i prepirinenca de Catalunya. Des de l’Empordà fins a la Val d’Aran, la Ruta del Pirineu. La ruta travessa paisatges de gran bellesa que van ser l’escenari de gestes de personatges històrics, com també de llegendes, mites i tradicions. Però, a més, es tracta d’un itinerari que combina els impressionants escenaris pirinencs amb la bellesa dels castells i de les esglésies i monestirs romànics.

La ruta comprèn dos itineraris que fan un recorregut circular per tot el Pirineu català. L’itinerari nord va des del monestir de Sant Pere de Rodes fins a la vall de Boí i l’itinerari sud va des d’aquest últim punt fins a la ciutat de Girona. Però el viatge també es pot fer a un ritme més pausat seguint la ruta comtat a comtat: començant pels comtats de Girona, Empúries i Besalú, continuant pels comtats de Ripoll, Berga i Cerdanya, arribant fins als comtats d’Urgell, Pallars Sobirà i Ribagorça, passant per l’Aran, per acabar seguint el flanc meridional prepirinenc, pel comtat del Pallars Jussà, el vescomtat de Cardona i el comtat d’Osona.

La ruta del Pirineu Comtal forma part del programa Rutes de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: