L’Alt Pirineu i l’Aran rebrà quasi 15 milions d’euros del PUOSC.

4 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 21 febrer 2012)

El Govern ha aprovat el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2012, que suposarà per a l’Alt Pirineu i Aran una inversió global de 22.138.522 euros, amb una subvenció de 14.832.313 euros. Aquesta quantitat equival al 9,40% del total de la inversió arreu de Catalunya, que ascendeix a 157.835.519 euros. Es finançaran un total de 207 actuacions.

El PUOSC és el programa de cooperació local del Govern amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local. Aquest pla incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, finançant actuacions per cobrir les necessitats dels habitants dels municipis.

Cal tenir en compte que les poblacions petites de menys de 1.000 habitants són les que rebran més inversió a través del PUOSC. La majoria de les obres subvencionades es concretaran en urbanitzacions, pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua i equipaments culturals, esportius o docents.

Distribució de les inversions per programes

El PUOSC s’estructura en sis grans àmbits: el Programa General (PG); el Programa Específic de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat (MN); el Programa específic de dinamització i equilibri territorial (ET); els programes específics de les Diputacions de Girona (DG) i Lleida (DL); i el Programa de Biblioteques (BL). Una mateixa actuació pot estar atribuïda a diferents programes.

Pel que fa als programes específics de les diputacions: la Diputació de Lleida aportarà 5.318.261 euros per a la realització de 137 actuacions, i la Diputació de Girona, 2.990.470 euros per a la realització de 30 actuacions. D’altra banda, a través del Programa específic de Biblioteques del Departament de Cultura es realitzaran 16 actuacions amb una inversió total de 5.901.944 euros.

Ampliació del termini d’execució del PUOSC

Així mateix, el Govern ha aprovat també l’ampliació del termini establert en les bases d’execució del PUOSC, per a les actuacions incloses en les anualitats 2011 i 2012. D’aquesta manera, en el cas de l’anualitat 2011 es podran adjudicar les obres, serveis o subministraments fins al 28 de juny de 2013. Pel que fa la l’anualitat 2012 el termini d’execució es perllongarà fins al 31 de desembre del 2013.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: