Andorra: “com fer encaixar criteris de patrimoni dins de la legislació urbanística”?

4 03 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 29 febrer 2012)

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha explicat que s’està avançant en la qüestió dels entorns de protecció en dos eixos: d’una banda segueixen treballant per delimitar-ne més, i de l’altra s’està estudiant la manera de donar solucions als propietaris a causa de les limitacions que hi ha a l’hora de fer actuacions en els terrenys que es troben dins les zones protegides.

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha dit que l’objectiu del Govern és donar solucions a nivell legislatiu i simplificar els reglaments, per tal de facilitar les actuacions dels afectats pels entorns de protecció dels béns d’interès cultural.

Esteve també ha afegit que hi ha béns d’interès cultural ja catalogats i d’altres que es poden catalogar novament, i alhora s’estan buscant solucions per als afectats que podrien passar per fer canvis en la legislació urbanística. La voluntat és introduir criteris patrimonials dins de la Llei del sòl perquè hi hagi més consens entre aquest text i la Llei de patrimoni cultural, que és la que actualment preval dins dels entorns de protecció.

En aquest sentit, es vol aprofitar el procés de reforma de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme que tiraran endavant el Govern juntament amb els comuns. La voluntat de les dues parts ja reiterada en diverses ocasions és tenir enllestides les modificacions a l’estiu, tenint en compte que serà llavors quan es puguin començar a modificar els plans d’urbanisme de les parròquies, començant pel de Sant Julià de Lòria que és el primer que es va aprovar fa sis anys.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: