La família de Lluís Escaler publica a internet el diari del polític.

14 02 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 10 febrer 2012)

La família de Lluís Escaler ha começat a publicar a internet el diari que va escriure clandestinament durant els dos mesos i mig que va estar empresonat. Mitjançant un bloc a Internet, es poden llegir les vivències d’Escaler a partir del 6 de febrer del 1939, dia que el van detenir i empresonar. El que no es diu al bloc i cal recordar-ho és que el diari del polític d’Oliana va sortir publicat íntegrament al llibre Lluís Escaler. Morir per Catalunya, escrit per Josep Espunyes i editat per Pòrtic l’any 2008.
Els textos publicats fins avui al blog són una còpia literal dels que va publicar Espunyes en el seu llibre.

Lluís Escaler i Espunyes (Oliana, 1897-Barcelona,1939) va ser afusellat per l’exèrcit franquista al Camp de la Bota. Es va traslladar de jove a Barcelona, on va estudiar per pèrit agrònom. El 1922 va fer costat a en Francesc Macià en la fundació d’Estat Català, partit del qual es va escindir amb posterioritat amb altres militants per fundar Nosaltres Sols, del qual en va ser el primer president.

Va ser membre del Consell directiu del Centre Comarcal Lleidatà i de l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana. Va practicar el dibuix i va deixar escrits texts lexicogràfics i folklòrics, a més de reculls de refranys i parèmies.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: