Estabilitat per al Museu del Còmic (Andorra).

14 02 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 2 febrer 2012)

El Museu del Còmic aconsegueix mantenir-se al marge de més retallades i rebaixes pressupostàries i conserva el pressupost de què va disposar el 2011: al voltant de 20.000 euros.

És l’aportació que l’ARCA, l’associació que sosté el centre i organitza el saló La Massana Còmic rebrà enguany del comú. Una quantitat que li permet mantenir estables les seves activitats: mitja dotzena d’exposicions al llarg de l’any. Com sempre, amb molts dels primeres espases de la novel·la gràfica i la il·lustració, començant pel convidat que ahir obria temporada: Joan Mundet, l’il·lustrador de les novel·les d’Arturo Pérez Reverte protagonitzades pel capità Alatriste. La part del lleó de l’aportació, no obstant això, és la destinada al saló. Que enguany té ja data concreta: del 27 al 29 d’abril, segons explicava el president de l’ARCA, Joan Pieras. Com sempre, mirant de no coincidir amb altres esdeveniments similars, especialment amb la fira del còmic que se celebra a la Ciutat Comtal justament la setmana següent.

Pieras no va voler desvelar encara el cartell d’enguany: els plats forts estan decidits però encara per tancar. Ja està confirmat un dels noms: Jaime Martín (Todo el polvo del camino o Hard Times, entre altres publicacions).

També seguiran endavant amb intercanvis amb altres centres, com el barceloní “quan tirin endavant, per ara som els únics”.

FIDELITAT AL SEGLE XVII

Ser fidels a la realitat. Amb aquesta consigna s’han enfrontat tant Arturo Pérez Reverte com Joan Mundet, l’il·lustrador de les seves novel·les, a la tasca de recrear el segle XVII, el del capità Alatriste, que ahir va arribar a la Massana.

mbarcats en aquest repte, novel·lista i il·lustrador van comptar, per exemple, amb un plànol del Madrid del 1800, explicava ahir Joan Mundet, les il·lustracions del qual configuren l’exposició que fins al 30 de març acull el Museu del Còmic. La primera de l’any, que comença fort, per un dels plats més nutritius de la temporada. La mostra inclou una trentena de dibuixos, en blanc i negre i color, amb les composicions que acompanyen els textos de Reverte, i quatre olis de grans dimensions amb les portades de les novel·les. Per completar el recorregut per la feina de Mundet, es projecta un audiovisual amb totes les claus del seu quefer. S’hi recullen altres particularitats que reflecteixen aquest interès compartit per dotar del més gran realisme les descripcions, com la maqueta, d’uns dos metres, d’una galera. La mateixa on se suposa que passa l’acció de Corsarios de Levante. Així cap detall no queda sense lligar.

Més encara. També va explicar Mundet que va dibuixar tenint a l’abast una maqueta de la taverna del Turco, l’indret on viu el protagonista de les històries de capa i espasa de Pérez Reverte. I fins i tot, indicava, té molt en compte si l’acció transcorre en hores de matí o de tarda: detall crucial per dibuixar les ombres allà on toquen. Res no queda a l’aztar en les il·lustracions de Mundet, com es pot apreciar.

I com descriu el protagonista? Doncs com un home ambigu, a la vegada mercenari i cínic, però “un assassí amb remordiments”. Poc recomanable, admet Mundet, però que al mateix temps captiva perquè és un perdedor.

Des dels divuit anys
Mundet (Castellar del Vallès, 1956) es dedica professionalment a la il·lustració des dels divuit anys i ha treballat en gairebé totes les modalitats. Va debutar a la revista Trinca i d’aquí va passar al còmic de gènere per encàrrec per a segells com Vilmar. Va ser un dels autors de Cavall Fort, amb la sèrie La colla dels 10, després de la qual va deixar aparcat el vessant d’historietista pel d’il·lustrador. Amb Toni Guiral i Pepe Gálvez va fer 11M.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: