60.000 euros per iniciar projectes a la Vall del Madriu.

14 02 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (A.D. pel Diari d’Andorra, 10 febrer 2012)

Els quatre comuns implicats en la gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror faran una aportació de 15.000 euros cadascun perquè es puguin dissenyar els primers projectes, que la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, confia que comencin a materialitzar-se a partir del mes de juny.
És una de les primeres accions de la comissió de gestió de la vall, integrada pels quatre cònsols –Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria–, que acaba de ser constituïda. Amb una presidència rotativa que enguany ha recaigut en l’encampadà Jordi Mas.

La comissió ha de designar ara, de manera immediata, un director, que serà qui marqui les actuacions prioritàries a la vall, per on es va començar a treballar. De moment, segons Ferrer, han de decidir quin serà el procediment per designar-lo. “Necessitem saber quin és el perfil de la persona o empresa que se n’encarregarà”. Per definir-ho, consultaran amb els tècnics dels comuns, “perquè ens ajudin a valorar qui hauria de portar la direcció”. Tot apunta, però, que ha de ser una direcció amb perfil tècnic.
De moment han fet una aportació conjunta de 60.000 euros, quantitat que podria variar –“ja es veurà”, adverteix Ferrer– al llarg de l’any i en funció dels projectes que s’hi iniciïn. Sigui con sigui, Ferrer indica que la voluntat política és que el mes de juny sigui la data límit per començar a realitzar actuacions a la vall.

Nomenada la direcció, el pla de gestió aprovat pels comuns i avalat pel Govern marca un termini de seixanta dies després de l’entrada en vigor del document per designar el consell assessor. Aquest òrgan, de caràcter consultiu i no vinculant, ha d’estar integrat per un representant de la Unesco a Andorra, un altre dels propietaris privats de terrenys radicats a la zona del bé declarat i dels cortalans, un representant de les associacions dedicades a la protecció de la natura i un representant del Govern. Aspecte aquest últim que va aixecar moltes crítiques, atès que relega l’executiu a un paper merament consultiu en la gestió d’un bé declarat patrimoni de la humanitat el 2004.

Aquesta notícia ha suscitat diversos comentaris que podeu consultar en aquest enllaç.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: