Rutes per practicar el trekking usant el mòbil a Vilaller (Alta Ribagorça).

31 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 20 gener 2012)

El Centre Excursionista de Vilaller ha posat en marxa un servei gratuït per a telèfons mòbils anomenat Vilallekking, que permet als usuaris obtindre rutes per practicar trekking al municipi. Es tracta d’una iniciativa que funciona en fase de proves des de l’estiu passat i que pretén donar a conèixer els paratges naturals d’aquesta localitat i facilitar la pràctica del senderisme.

L’entitat va indicar que fins ara han registrat quatre rutes al servei gratuït Wikiloc i que els usuaris hi poden accedir de dos maneres diferents: a través d’enllaços a la pàgina web del Centre Excursionista i de l’ajuntament o bé gràcies a cartells instal·lats a la porta del consistori que contenen codis QR. Es tracta de matrius de punts que els telèfons mòbils d’última generació poden descodificar per accedir, a través d’Internet, a les diferents rutes, segons informa el diari Segre

Una vegada descarregades les rutes als telèfons mòbils o ordinadors, els usuaris obtenen un mapa amb informa- ció sobre distàncies, pendent del terreny, textos explica- tius i fotografies d’alguns punts del camí que els excursionistes poden utilitzar com a re- ferència visual per orientar- se.

Després dels primers mesos de funcionament d’aquest servei, el Centre Excursionista de Vilaller estudia la possibilitat de crear una aplicació per a telèfons mòbils equipats amb GPS que permeti els usuaris conèixer en cada moment la seua posició sobre el mapa de cada ruta. Així ho van indicar fonts de l’entitat, que van afegir que, de moment, estan avaluant el cost d’aquest projecte com a pas previ a buscar els fons necessaris per executar-lo.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: