L’Escola Folk del Pirineu promou l’Orquestra N-260.

31 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 31 gener 2012)

L’Orquestra Nacional 260, promoguda per l’Escola Folk del Pirineu, iniciarà els assajos el pròxim mes de març. Així ho ha explicat aquest dimarts el responsable del centre, Isidre ‘Tito’ Pelàez, que confia que una cinquantena de músics se sumin al projecte. Un director serà l’encarregat de preparar i dirigir el repertori.

De moment, la nova orquestra de l’Escola Folk estarà integrada per intèrprets que tenen un nivell tècnic “adequat al caràcter semiprofessional de la formació”, tant alumnes com professors del territori. A més, s’ha obert la porta a algun dels estudiants de les Colònies per a Joves Intèrprets Folk.

L’Orquestra N-260 assajarà un cop al mes i tindrà un repertori ampli de música tradicional. Bona part del material que interpretarà se centrarà en les suites que s’han treballat els darrers anys a les colònies musicals d’Arsèguel.

La iniciativa també haurà de servir com a nexe d’unió amb la Cerdanya francesa. L’objectiu final és que la N-260 “representi l’Escola i el territori i participi en festivals d’arreu del país”.

La nova orquestra s’ha de complementar amb la Petita Orquestra Folk, formada pels alumnes més joves del programa Folk a l’Escola, que cada any difon la música tradicional a més de 500 infants.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: