L’Alt Urgell concentra 900 recursos turístics en el nou web Geomapa.

31 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus 14 gener 2012)

Aquesta migdia s’ha presentat en roda de premsa Geomapa La Seu-Alt Urgell, nova pàgina web que concentra la majoria dels recursos turístics del territori alturgellenc en un mateix escenari (www.geoportal.cat). La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i del director de l’Oficina de Treball de SOC a la Seu, Josep Maria Pasques, així com pels tècnics de l’Ajuntament urgellenc i de Turisme Seu que han elaborat i coordinat aquest projecte.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha explicat que aquest projecte turístic “és un exemple de suma d’esforços de diferents institucions i entitats que durant dos anys han treballat conjuntament per fer realitat el Geomapa”. Batalla ha volgut remarcar que el Geomapa és un “projecte pioner” que vol esdevenir una eina referent no només al territori sinó a nivell global, ja que posa en valor tot allò que disposem de cara al turisme. “Tenim una ambició que és que el Geomapa sigui referència al Pirineu i a tot el país i, alhora, volem donar-li continuïtat”, ha assegurat Albert Batalla.

En la presentació del Geomapa, l’alcalde de la Seu també ha subratllat que aquest nou portal turístic de la Seu i l’Alt Urgell està elaborat per persones amb talent del mateix territori, que es trobaven sense feina. En total hi han treballat 10 persones aturades que a través de diversos plans d’ocupació que subvenciona el Servei Català d’Ocupació (SOC) de la Generalitat de Catalunya han estat contractades per l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Parc del Segre. En aquest sentit, el director de l’Oficina de Treball de SOC a la Seu, Josep Maria Pasques, ha remarcat que aquest projecte es tracta d’una “acció molt ben coordinada” entre diverses institucions, que s’ha portat a terme durant dos anys, i on hi han treballat deu persones, majoritàriament joves i qualificades, que es trobaven a l’atur.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha agraït a totes aquelles persones que hi han treballat per “la seva feina ben feta”. Fierro ha destacat que “gràcies al Geomapa, la comarca pot posicionar el seu producte turístic i vendre’l arreu”.

GEOMAPA LA SEU-ALT URGELL

L’usuari o turista pot activar o desactivar des del mapa Google uns 900 recursos que ofereix el nostre territori d’una manera senzilla i ràpida, aconseguint fer-se una imatge clara de l’oferta turística tant de la Seu com de la comarca, així com la seva localització. A més, l’usuari pot interactuar i ampliar informació sobre aquells elements del seu interès amb un sol clic.

Al Geomapa hi podem trobar recursos turístics de tot tipus com: allotjaments classificats per categories; el romànic; l’artesania; els museus; el megàlits; empreses de turisme actiu; punts d’interès o festes i tradicions que se celebren en cada estació de l’any, entre d’altres. Aquest portal també ofereix prop de 100 rutes que es poden fer tant a peu com en BTT o en cotxe, les qual permeten recórrer gran part del nostre espectacular territori.

El nivell d’interactuació amb el turista arriba a poder contractar allotjament on-line amb l’oferta d’allotjaments de la central de reserves de Turisme Seu, tot descarregant-se els tracks al seu GPS, imprimir-se una fitxa descriptiva de les rutes que es vulgui fer o veure quines festes tenen lloc en el període de la seva vista.

Geomapa aprofita recursos de codi lliure i no està lligat a cap llicència, com a producte té el seu punt de partida al territori de la Seu-Alt Urgell però es pot aplicar a qualsevol altre territori, en base a una sèrie de serveis.

Aquesta plana web està impulsada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Parc del Segre, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Turisme Seu, els quals han comptat amb l’excel·lent tasca desenvolupada pels professionals que han realitzat el projecte, a través dels plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Altres entitats que hi han participat són el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, l’Obra Social Catalunya Caixa, l’Ajuntament de Cava, el Palau Robert i l’editorial Alpina.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: