El Bisbat d’Urgell reb un manifest amb 150 signatures per a la restauració de Sant Martí de Sorribes.

31 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 24 gener 2012)

Un grup de veïns de la Vansa ha lliurat aquest dilluns al bisbat d’Urgell un manifest perquè es restauri l’església de Sant Martí de Sorribes. El document, que suma un total de 158 adhesions, demana que es faci una intervenció d’urgència al temple.

De moment, la diòcesi s’ha compromès a elaborar un projecte de rehabilitació conjuntament amb l’Ajuntament de la Vansa i Fórnols, tot i que ja ha avançat que no aportarà més del 40 per cent del cost de l’obra, amb un límit d’inversió de 2.400 euros.

En aquest sentit, els firmants del manifest recorden que la diòcesi va vendre fa anys la rectoria del poble a un particular. Així, demanen que els diners que van obtenir-se amb la venda “reverteixin en el condicionament de l’església alturgellenca”. Tanmateix, aquesta possibilitat ha estat descartada en les entrevistes de representants municipals i particulars amb el vicari general del bisbat d’Urgell, Josep Maria Mauri.

El text, que alerta del progressiu enrunament del monument, remarca “la indignació de la gent del poble, tant dels assistents habituals al culte com dels que no, pel mal estat del temple”.

La preocupació veïnal l’ha copsat també l’alcalde de la Vansa i Fórnols, Josep Camps, que espera arribar a un acord amb el bisbat d’Urgell. Camps recorda que els problemes de finançament actuals “fan difícil que arribin subvencions” per al manteniment de l’església. Des del municipi s’insisteix en el fet que les obres “són responsabilitat de la diòcesi, ja que és la propietària legal del monument”.

Veïns i consistori esperen que el temple pugui obrir-se ben aviat al culte, després que el bisbat va anunciar divendres que el tancava al públic “de forma cautelar i de manera preventiva”, a causa de la caiguda d’una part de la volta d’una nau lateral.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: