Alumnes de la Salle i padrins de la Seu participen del projecte “Tots som joves, tots som grans”

31 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 30 gener 2012)

El pròxim divendres, 3 de febrer, els alumnes voluntaris de 4t curs d’ESO del Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell i avis de la Fundació Sant Hospital i de la Llar de Sant Josep compartiran tot un seguit d’activitats dins el projecte ‘Tots som joves, tots som grans’. Aquesta iniciativa forma part del Pla Estratègic del centre, que inclou propostes del camp de l’aprenentatge-servei com, per exemple, l’apadrinament lector, Llegim plegats o la Campanya del Banc de Sang.

L’objectiu de les activitats és “afavorir el compromís cívic i la millora de la qualitat de vida dels avis del nostre entorn”. Així mateix, es busca contribuir al fet que els alumnes siguin “socialment responsables i en un futur compromesos amb les causes solidàries”, a més d’afavorir el seu desenvolupament “cívic, ètic, personal i social”.

En aquest sentit, el col·legi La Salle fomenta el treball en xarxa entre l’escola i les diverses entitats que col·laboren directament o indirectament en aquest projecte. No només hi participa la Llar de Sant Josep i la Fundació Sant Hospital sinó també l’Ajuntament de la Seu, el Pla Educatiu d’Entorn, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones.

La proposta inclou la realització de tres sessions durant el curs. Per al primer dia, la Fundació Sant Hospital ha preparat activitats manipulatives i de fisioteràpia perquè els alumnes de La Salle formin part del grup de treball “no com a observadors passius sinó com agents actius que ajudaran i proporcionaran conversa o interacció”.

D’altra banda, la Llar de Sant Josep ha organitzat activitats dirigides a preparar la Trobada Esportiva, que aquest any tindrà lloc a La Seu d’Urgell. Es preparen proves, per exemple, de bàsquet, bitlles, domino i anelles.

Aquests dies, tant avis com alumnes s’han pogut conèixer a través d’un mural que han confeccionat i que s’han intercanviat. Des del col·legi La Salle es manifesta que “estem segurs que serà un dia molt especial i molt enriquidor tant per la gent gran com per als nostres alumnes voluntaris”.

Imprimir Versió en PDF 30 de gener del 2012 a les 13:37. Educació

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: