Canillo presenta el pendó de St. Serni restaurat.

17 01 2012

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: El Periòdic d’Andorra, 16 gener 2012)

L’església de Sant Serni de Canillo va ser ahir l’escenari de la presentació de l’estendard grana restaurat. Des de principis de desembre ha estat exposat a l’església, però no va ser fins ahir que la restauradora, Monserrat Xirau, el va presentar i va explicar-ne les seves peculiaritats. Per afavorir la conservació de la bandera, aquesta es guardarà en una caixa fabricada especialment, i serà en ocasions especials quan es faran exposicions temporals perquè la gent en pugui gaudir, segons va informar l’ANA.

A principis del mes de desembre va arribar a l’església de Sant Serni de Canillo l’estendard grana que va formar part de les processons fins els anys 1930. La restauradora, Montserrat Xirau, va indicar que quan se li va entregar «estava en mal estat però es podia recuperar perquè les fibres encara tenien estabilitat». Així, amb un pressupost de prop de 4.000 euros, i amb treball acurat que ha durat uns dos mesos, s’han pogut arreglar tots els desperfectes que li havia ocasionat el pas del temps.


L’esglesia de Sant Serni de Canillo Foto: ANA / NEREA MORENO

LES CARACTERÍSTIQUES / Es tracta d’una tela de 4,3 metres d’alçada per 2,6 d’amplada, amb forma de pendó i de color grana carmesí, i tot i que l’ideal per a la seva conservació seria que s’exposés en pla, l’espai que hi ha a l’església no ho permet. Per aquest motiu s’ha decidit exposar-lo penjat, concretament al costat de l’altar i del retaule major, però per períodes determinats, amb motius específics com la celebració de Nadal, Pasqua, el Corpus o Sant Roc, i la resta del temps es guardarà en una caixa que ha estat fabricada especialment per assegurar les condicions idònies de conservació, va explicar Salvans. Xirau va defensar també aquesta decisió, ja que opina que encara que no sigui el més adient perquè no s’espatlli, no té sentit restaurar un element així si després no se’n pot fer difusió.

El pendó cru/ Salvans va explicar que quan van recuperar l’estendard hi havia també una altra bandera, una mica més petita, també amb forma de pendó, de color cru i amb motius de Damasc.

Aquesta encara no ha estat reparada, però segons el conseller el Comú canillenc la vol intentar arreglar durant aquest any 2012.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: