Vall d’Aran: noves jornades tècniques sobre camins i sederisme a l’Alt Pirineu i Aran.

26 09 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 23 setembre 2011)

Els propers 27 i 28 d’octubre, tècnics en gestió de camins, empresaris de serveis turístics, hotelers, guies, guardes, responsables de parcs i altres agents del territori debatran a Vielha sobre els models de gestió dels camins i la promoció del senderisme existents actualment a les comarques pirinenques.

Les jornades formen part de les accions de dinamització del sector que impulsa l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran. El debat inclou estudis, cursos especialitzats i jornades tècniques itinerants, de les quals s’han fet edicions en anys anteriors a l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà.

Aquesta nova edició ha de permetre fer una aproximació al model de gestió que aplica el Conselh Generau d’Aran en la seva xarxa de senders, amb xerrades i visites tècniques sobre el terreny per conèixer actuacions emblemàtiques que s’han fet en la recuperació de camins.

Les jornades també pretenen facilitar el debat entre els agents públics i privats del territori implicats en la creació de productes turístics de senderisme i la seva comercializació i, en un sentit més ampli, posar sobre la taula les estratègies comunes de cooperació i de promoció entre les diferents comarques pirinenques.

El contingut de les jornades va ser tractat en la darrera reunió de la Taula de senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, una comissió de debat i de treball en el camp de la formació, el manteniment dels camins i la promoció del senderisme que aplega tècnics i professionals del sector de les diferents comarques pirinenques, celebrada el passat dia 12 de setembre a Sort (Pallars Sobirà).

En la mateixa sessió també es va acordar l’assistència a la fira de senderisme Trek&Walk (La Farga de l’Hospitalet 11,12 i 13 de novembre) amb l’objectiu que les comarques i els parcs pirinencs puguin promocionar les seves ofertes de senderisme; l’acabament de la confecció del manual de restauració de camins de muntanya; la definició de criteris homogenis per a la realització dels inventaris comarcals i regionals de camins i senders, i la possible edició d’una agenda d’activitats senderistes a l’Alt Pirineu i Aran, acció que caldria fer en coordinació amb els organismes de promoció turística existents.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: