Ribera d’Urgellet recupera els antics camins miners del municipi.

26 09 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 22 setembre 2011)

El Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural i Marino, a través del programa Vias Verdes, ha iniciat les obres per a la recuperació d’antics camins de Ribera d’Urgellet. El projecte està emmarcat en la iniciativa Camins Naturals i suposarà una inversió d’1,3 milions d’euros.

Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Antoni Capdevila, aquesta intervenció està encaminada a donar un ús alternatiu a les infraestructures mineres de la zona, “caigudes en desús fa anys”. En total s’actuarà en un tram de 22 quilòmetres. Els treballs finalitzaran a finals de l’any que ve.

Pel que fa al projecte, Capdevila destaca que fent-lo realitat s’aconseguirà tres objectius: la prevenció d’incendis, una comunicació òptima entre els pobles i les bordes de la zona i nous usos turístics. Entre els atractius que es trobaran al llarg de la ruta hi ha un vell funicular, les mines i, sobretot, el paisatge i la natura. El recorregut només serà per a ús veïnal i turístic.

Tot el trajecte es complementarà amb publicacions i material divulgatiu editat pel mateix Ministerio de Medio Ambiente, que també facilitarà informació i mapes, amb descàrregues automàtiques per al GPS.

La proposta de recuperació dels antics camins miners es va començar a desenvolupar fa anys a iniciativa de l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet, com a proposta per rememorar i potenciar l’antiga explotació minera que va existir al municipi. El projecte està enllestit des de l’octubre de 2007, però no ha estat fins ara que s’han iniciat els treballs.

Programa de Camins Naturals

Des de l’any 1993 el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural i Marino, ha construït, en el marc del Programa de Camins Naturals, més de 4.300 quilòmetres de camins naturals al llarg de tota la geografia espanyola. En col.laboració amb altres les administracions territorials, que s’encarreguen deprés del seu manteniment, els camins naturals construïts pel Ministeri permeten l’acostament de la població al medi natural.

Antigues vies de ferrocarril, canals, camins de sirga, vies pecuàries, sendes, i fins i tot antics camins públics tornen a ser utilitzats per una població que demana cada dia més el contacte amb la natura i disposar d’espais tranquils on pugui exercir activitats recreatives i esportives allunyades del trànsit motoritzat.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: