Les Jornades Europees de Patrimoni han ofert més de 300 activitats culturals gratuïtes.

26 09 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 16 setembvre 2011)

Algunes de les activitats més destacades de les jornades és la Trobada de Corals de Cerdanya en el marc del santuari de Santa Maria de Talló (Bellver de Cerdanya), un edifici romàinc de dimensions importants i d’extraordinària acústica. També destaca una visita a les esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El Departament de Cultura organitza les Jornades Europees del Patrimoni 2011 (JEP) els dies 23, 24 i 25 de setembre, amb 316 activitats culturals gratuïtes a 187 municipis de tot Catalunya. Entre les activitats que s’ofereixen, hi ha jornades de portes obertes, visites teatralitzades, concursos de fotografia, jocs de rol en viu, rutes en bicicleta, rutes literàries, concerts, visites guiades, conferències i tallers per al públic familiar.

L’objectiu de les Jornades és fomentar el coneixement i el respecte del patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya.

Les JEP se celebren a nivell internacional amb el suport del Consell d’Europa des de 1991. A Catalunya les organitza el Departament de Cultura, amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) com a coorganitzadors.

A Catalunya, les JEP també compten amb la participació de tot tipus d’institucions públiques (ajuntaments, consells comarcals, museus, arxius, etc.), així com associacions i entitats cíviques de tot Catalunya, que organitzen activitats en el patrimoni del país.

Es pot consultar el programa d’activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a http://cultura.gencat.cat/jep2011 i seguir-ne l’actualitat a la pàgina de Facebook i a Twitter amb el hashtag #jep2011.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: