El sector turístic demana més suport de la Generalitat al Turisme de Muntanya.

26 09 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 26 setembre 2011)

La Federació d’Hostaleria de Lleida, el patronat de les estacions de muntanya, la patronal dels esports d’aventura i turisme actiu, la Federació de Turisme Rural i la dels càmpings han acordat aquest divendres constituir una taula empresarial permanent de la indústria turística davant de l’alerta per la regressió de visitants al Pirineu. Es tracta d’un toc d’atenció amb l’objectiu principal de crear una estratègia i document de propostes consensuat amb els sindicats, les institucions i els usuaris de cara a impulsar el sector.

Els assistents manifesten que és necessari identificar els punts febles d’un sector clau per al territori. Segons les entitats reunides, observant l’evolució en altres zones i comparant-la amb la demarcació de Lleida “es veu que es va enrere”.

En l’anàlisi de les xifres, es constata que el turisme de platja a Catalunya capitalitza la major part dels visitants i que el Pirineu, que era líder a Espanya en turisme interior fa 10 anys, “ara ja no ho és”.

En aquest sentit, segons informa el diari Segre, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, ha reclamat una implicació directa de la Generalitat per aconseguir que el Pirineu torni a ser destinació prioritària del turisme d’interior.

Serrano opina que “el govern no s’ha pres seriosament el turisme de muntanya” i es conforma amb els bons resultats que ofereix el de costa, sense tenir en compte que aquest sector suposa el 15% del PIB de Lleida i fins i tot un 80% a les comarques de muntanya.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: