Peramola vol reconvertir el seu castell en un centre cívic i un museu.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 19 agost 2011)

L’Ajuntament de Peramola reconvertirà el castell medieval del poble en un local social i un museu. Així ho ha explicat a RàdioSeu l’alcalde del municipi, Joan Pallarès, després que divendres passat es va dur a terme un procés de participació ciutadana per establir propostes d’ús d’aquest equipament.

El Castell de Peramola, en ple centre de la població, va ser declarat bé cultural d’interès nacional el 1949. Ara s’ha fet un informe sobre la vàlua de l’edifici. El document ha anat a càrrec de l’arquitecte Carles Pubill, l’historiador Carles Gascón i l’arqueòloga Raquel Codina. Després d’aquest pas, s’ha decidit elaborar un projecte en què es contempli la reactivació del monument com a centre cívic.

L’immoble consta de dues plantes de 70 metres quadrats. Pel que fa a la primera planta, la idea principal seria habilitar-hi un espai per a conferències i presentacions. En relació amb la planta baixa, acolliria un museu “viu” del municipi i una biblioteca itinerant.

Per a l’adequació es demanarà subvencions al departament d’Arquitectura i Paisatge i se sol.licitarà entrar a l’1 per cent cultural del 2012-2014. De moment, la redacció del projecte ja té un cost de 22.000 euros, que també requerirà de finançament.

Monument en mal estat

L’Ajuntament de Peramola va fer recentment una intervenció d’urgència al Castell del municipi a causa del mal estat en què es trobava. Les mesures urgents de neteja, sanejament i apuntalament de l’edifici van tenir un cost aproximat de 15.000 euros.

L’alcalde de Peramola, Joan Pallarès, explica que “l’estat ruïnós” del monument suposava “un perill per a tothom”, ja que l’immoble es troba al costat de la via pública.

Homenatges esportius

La reunió informativa i de participació del passat divendres a Peramola es va fer coincidir amb el lliurament d’una placa commemorativa a la Unió Esportiva de Peramola Futbol Sala pel seu ascens de categoria. També es va homenatjar Aram Muñoz per la seva trajectòria i èxits en competicions estatals de Taekwondo, tenint en compte la seva vinculació amb la vila.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: