L’Ajuntament de la Seu impulsa el Projecte “Recullde vivències”.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 11 agost 2011)

Aquest dijous al migdia s’ha presentat a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell l’activitat intergeneracional “Recull de Vivències” que té com a objectiu la creació de documents orals i escrits de la memòria històrica de la ciutat i comarca a través de fonts orals i escrites que aportaran una dotzena d’alturgellencs majors de 80 anys.

La presentació d’aquest projecte de recerca ha estat presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, qui ha manifestat “la necessitat d’organitzar aquest acte per conèixer tant els participants del mateix com els seus protagonistes”. Batalla ha remarcat la importància d’aquest treball per “construir història”. “Poder tenir un recull de memòria històrica que ens expliqui com som i com vam ser; de com els urgellencs i urgellenques van viure moments claus de la nostra història”, ha subratllat l’alcalde urgellenc.

Albert Batalla ha agraït també la predisposició d’aquests persones grans per aportar les seves vivències, i ha ressaltat que es tracta d’un exercici molt interessant per a la gent jove, ja que coneixeran de primera mà fets històrics i socials viscuts per aquests avis i àvies, aportant així molta informació i poder-la recopilar.

Aquest treball el realitzaran sis alumnes de l’institut Joan Brudieu de la Seu que aquest pròxim curs estudiaran segon de batxillerat. Les estudiants són Miriam Alet, Laura Vilanova, Diana Sánchez, Maria Comes, Cristina Espuga i Alba Espuñes, les quals es dividiran en dos grups per a portar a terme aquest recull de vivències a través d’entrevistes que realitzaran a una representació de persones grans tant de la Seu com de l’Alt Urgell. Aquest treball de recerca estarà tutoritzat per la professora de l’institut Joan Brudieu, Anna Martí.

Durant l’acte de presentació, la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu, Montserrat Bonet, ha manifestat que l’objectiu d’aquest treball és poder recollir i documentar la memòria històrica de la nostra ciutat. Bonet ha agraït a totes les persones que s’han prestat en participar en aquest projecte, així com als diferents institucions i col·laboradors que hi prendran part.

Per la seva part, la professora de l’institut Joan Brudieu, Anna Martí, ha explicat la metodologia d’aquest treball que es basa en una guia publicada pel Departament d’Ensenyament que marca com s’han de realitzar les entrevistes, així com el tractament dels documents resultants.

En la presentació d’aquest projecte hi han estat presents la majoria dels avis que seran entrevistats, així com una representació de les sis alumnes que portaran a terme el treball, entre d’altres col·laboradors.

“Recull de Vivències” és un projecte impulsat per la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i on hi col·laboren també les regidories d’Educació -a través del Pla Educatiu d’Entorn- i Immigració, així com l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, la Biblioteca de Sant Agustí, el Centre de Recursos Pedagògics i RàdioSeu.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: