La fundació Integra Pirineus inicia la prova pilot d’extracció de fusta per a la producció de biomassa.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 11 agost 2011)

Tot i que aquesta notícia queda una mica fora del nostre àmbit voldria fer una reflexió sobre la oportunitat que pot suposar la neteja de boscos per a la realització d’inventaris de patrimoni rural a tota la comarca.

Potser seria interessant començar a tenir en compte que el patrimoni no només el conformen les esglésies i els castells i que tots els temes lligats amb el treball de la terra i l’economia silvo-agricola-ramadera també s’haurien de tenir en compte.

No es podria pensar en començar a fer algun inventari de marges, camins, carboneres, forns, mines, molins, … per poder saber amb quins elements patrimonials comptem?

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 11 agost 2011)

Des del mes de juliol la Fundació Integra Pirineus ha posat en marxa la prova pilot per tal d’avaluar el potencial d’extracció de fusta per a la producció de pellet. El treball el realitza una brigada forestal formada per quatre persones, tres de les quals les aporta el Consell Comarcal mitjançant plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que el quart treballador ha estat contractat directament per la Fundació.

L’activitat de la brigada, que té lloc a la Vall d’Alinyà, es va iniciar amb un curs de formació per al maneig de moto-serres i ha continuat amb altres tasques forestals per adaptar-se al sistemes de treball propis de l’activitat silvícola. A dia d’avui, la brigada ja ha obtingut els primers recursos forestals per a la futura planta de biomassa.

Les conclusions es tindran a finals d’any i el següent pas serà constituir-se com a centre especial de treball, és a dir, una empresa social formada, majoritàriament, per treballadors amb reconeixement legal de la discapacitat. Per d’aquesta manera poder donar resposta a una necessitat de l’Alt Urgell.

La Fundació Integra Pirineus té com a objectiu contribuir a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, i la constitueixen el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Catalunya Caixa i Enerforest Alt Urgell SL.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: