Exposicions al Museu del Còmic de la Massana.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Pere Moliné pel Diari d’Andorra, 13 d’agost 2011)

Els aficionats a l’obra d’un dels clàssics del còmic català, Josep Maria Martín Saurí, estan d’enhorabona, ja que part del seu treball s’exposarà al museu dedicat a l’anomenat novè art de la Massana.
Es tracta d’una de les principals novetats que té aquesta institució per als mesos que queden per acabar l’any. La mostra d’aquest artista català es podrà veure durant més d’un mes a partir del 20 de setembre en aquest espai temàtic, i està previst que inclogui com a plat fort una de les seves obres més reconegudes: Odiseo. Es tracta d’una versió adaptada al còmic de la immortal obra d’Homer que descriu les peripècies d’Ulisses des que acaba la guerra de Troia per tornar a la seva terra: Ítaca. Aquesta versió va comptar amb un guió d’un conegut guionista del còmic espa-nyol: Francisco Pérez Navarro.

El Museu del Còmic també organitzarà una altra exposició abans no es tanqui l’any. Aquesta vegada, dedicada a un dibuixant més conegut pel públic del Principat: Martín Blanco, un jove creador argentí establert des de fa aproximadament cinc anys a Andorra i que compta amb una important trajectòria. Segons va explicar Joan Pieras, el director de la iniciativa, està previst que aquesta mostra es pugui obrir al públic a final d’aquest any. Recentment Blanco va exposar quatre de les seves creacions a la Brick Lane Gallery de Londres en el marc d’una exposició col·lectiva, Haze, on va compartir espai amb una vintena més de creadors d’arreu. A la mostra va comparèixer amb quatre obres digitals: El modern aroma de la vida, Res encaixa, Res sinó els meus propis errors i Insomnia. L’il·lustrador es va posar en contacte amb diverses sales britàniques i va ser aquesta la que es va interessar per la seva obra.

Bon balanç de l’any

Pel que fa a aquest any, el director del Museu del Còmic va dir que ha comptat amb una important afluència de públic i que “s’ha acabat consolidant”. Pieras va ressaltar que darrerament “hem aconseguit que sigui més conegut”. També va ressaltar la gran qualitat de les exposicions que hi ha hagut enguany. Així va dir que s’havia pogut gaudir de creacions d’artistes reconeguts com Jan, el pare del còmic Superlópez, l’il·lustrador Sanjulian, un dels membres de la coneguda com a generació de plata de la il·lustració hispana i una exposició amb treballs de 30 autors que es podrà veure fins a principi de setembre.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: