El nou Festival de Música Antiga vol expandir-se cap a Andorra.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Damián Sancho pel Diari d’Andorra, 17 agost 2011)

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) va començar aquest estiu amb la idea de portar la música clàssica a diferents localitats. I per a l’any vinent els organitzadors volen estendre el cicle de concerts a Andorra.

Miquel Colom, president de l’Associació Femap, va explicar que “aquesta és la intenció. Nosaltres, quan acabi aquesta edició el mes de setembre, una de les fites que tenim és centrar-nos en Andorra”, i va indicar que encara no han mantingut cap contacte amb cap institució del Principat per definir en què consistiria la participació. “Seria per sumar-se a aquest festival. Crec que seria bo per vendre la marca Pirineus anar tots plegats. Ja es fa a la resta d’Europa”, hi va afegir Colom.

L’objectiu final per a l’organització és “assentar-se i consolidar el territori com una destinació del sud d’Europa en aquest tipus de música”. La primera edició del festival compta amb 16 actuacions repartides per la Seu d’Urgell, la Pobla de Segur, Tremp, Viella, Estamariu, les Valls d’Àneu i la Vall Fosca. A més d’Andorra, l’altre lloc al qual es vol arribar en el futur és a la vall de Boí. Amb aquest cicle, l’Associació Femap tenia la intenció d’anar més enllà de l’antic Festival Joan Brudieu, que s’organitzava a la Seu d’Urgell, com apunta Miquel Colom. “El Brudieu tenia 35 anys, però era un festival molt petit i localista, i teníem un pressupost molt petit. L’única forma és ser més quantitat i sumar esforços d’altres municipis”, assegura Colom, que considera un avantatge que cada formació faci diversos concerts, “perquè pel que fa a la logística és més barat”.

El pressupost per a l’edició d’enguany és de 300.000 euros, dels quals la Seu d’Urgell n’ha aportat uns 50.000, el mateix que li suposava a l’ajuntament alturgellenc organitzar el Festival Joan Brudieu. L’edició inaugural també ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida. La resta del calendari hi haurà la participació de quatre grups, que realitzaran dos concerts cadascun. Aquest mes actuaran l’Orquestra Barroca de Sevilla, amb Una fiesta barroca italiana. Demà oferirà una vetllada al claustre de la catedral de la Seu d’Urgell. Més tard arribaran Forma Antiqva amb Concerto Zapico. Al setembre arribarà el torn de La Xantria + Vespres d’Estiu, que interpretaran Josep Mir i Llussà: Obres sacres als monestirs de Montserrat i Arantzazu, i el Nuevo Sarao, amb El Sarao de la Chacona.

Fins ara han tingut lloc set actuacions per part dels grups Lieder Càmera, Los Músicos de su Alteza i la Capella de Ministrers de València. Els primers concerts es van haver de cancel·lar per problemes amb el grup previst, la Reial Companyia d’Òpera de Cambra. En total hi ha hagut una afluència de 584 espectadors. “Era una mica el que esperàvem. Tret de la Capella de Ministrers, la resta era de format més petit. Ara tres dels quatre grups que resten són els més grans, i esperem que funcionin millor amb el turisme que hi ha en aquestes dates”, va explicar Colom.

La possible arribada del Festival de Música Antiga dels Pirineus podria ampliar l’oferta de concerts de música clàssica que hi ha a l’estiu a Andorra. Per exemple, aquesta tarda s’oferirà el cinquè concert del Festival Internacional d’Orgue, amb l’actuació d’Esteban Landart a l’església de la Massana (21.30 h), amb un programa centrat en el barroc alemany.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: