Bona participació en l’onzena diada cultural dels Amics de Montellà.

22 08 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 10 d’agost 2011)

Montellà ha acollit aquest dissabte (6 d’gost) l’onzena edició de la Diada Cultural del Grup d’Amics de Montellà (GAM). L’entitat està força satisfeta de com va desenvolupar-se tota la jornada, i de l’alta participació de veïns i segons residents en totes les activitats que van dur-se a terme.

Al llarg de tot el dia, es va poder veure una exposició fotogràfica sobre la petita flora del Cadí, cedida pel Grup de Recerca de Cerdanya. Aquesta mostra, es va complementar amb una exposició de les principals plantes i flors naturals que es poden trobar als entorns de Montellà.

Precisament, la flora va ser l’eix central d’aquesta jornada. A la tarda, l’especialista en etnobotànica Maria Àngels Bonet va oferir una conferència sobre les plantes medicinals i els remeis tradicionals de Cerdanya. Durant la xerrada, Bonet va explicar els usos i les propietats medicinals de moltes de les plantes de la comarca, i va alertar dels riscos que es corren si no es coneixen les espècies més tòxiques.

A banda, i també al llarg de tot el dia, a la plaça del Llac es van poder veure tres dels tractors més antics que encara es conserven a Montellà. Enguany s’han complert 50 anys de l’arribada del primer tractor al poble, i el GAM ho va voler rememorar amb aquesta mostra. Entre els tractors exposats hi havia, precisament, el primer que va arribar al poble, un Steyr de fa 54 anys que encara es conserva en una casa de Montellà.

L’altre plat fort de la diada va ser la lectura dramatitzada del poema “Canigó” de Jacint Verdaguer, a càrrec de l’actor català Martí Peraferrer. Es tractava d’un espectacle de petit format que ja ha recorregut molts municipis de Catalunya, i que aquest dissabte va omplir l’església de Sant Serni de Montellà.

La festa es va completar amb un berenar popular i un concert de música, que va aplegar prop de 200 persones a la plaça del Llac. La presidenta del GAM, Montse Torres, es mostra “molt satisfeta de la implicació i la participació en aquesta diada tant de la gent del poble com dels segons residents”. Torres destaca “l’interès que ha despertat la conferència sobre plantes medicinals, que ha comptat amb una assistència de més de seixanta persones, així com la lectura dramatitzada de “Canigó”, que ha rebut molt bones crítiques”.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: