El Ministeri d’Agricultura destinarà 5 milions d’euros a la Ribagorça Romànica.

18 07 2011

NOTÍCA DE PREMSA (Viure als Pirineus, 14 juliol 2011)

El secretari d’Estat de Medi Rural, Josep Puxeu, va signar aquest dimecres a Madrid un conveni de col·laboració per fer actuacions de desenvolupament rural sostenible a la Ribagorça Romànica. L’acord preveu un pressupost de 5 milions d’euros per al 2011 finançat pel Ministeri de Medi Ambient. Aquest conveni permetrà dur a terme per quart any consecutiu actuacions en matèria d’infraestructures, comunicacions, equipaments i accions estratègiques en matèria de xarxa viària i telecomunicacions. També facilitarà el suport a sectors econòmics a través de la modernització de les explotacions agràries, la transhumància o la promoció dels productes agroalimentaris.

El conveni el van signar aquest dimecres, a Madrid, el secretari d’Estat de Medi Natural, Josep Puxeu, i el president de l’Associació de la Ribagorça Romànica, Joan Peralada.

Aquests 5 milions d’euros han de permetre millorar tant pel que fa a mediambient i els espais naturals característics d’aquesta zona com els serveis públics mitjançant l’optimització d’abastiment d’aigua, xarxa de gas natural o instal·lacions esportives i culturals.

El conveni de col·laboració amb l’Associació Ribagorça Romànica potenciarà la conservació del patrimoni cultural i la formació i divulgació i assessorament.

Per fer el seguiment d’aquestes actuacions es farà mitjançant una comissió a la que hi estan representats Catalunya i Aragó.

Les actuacions de col·laboració del Ministeri de Medi Ambient amb la Ribagorça Romànica daten del 2008 quan es va signar el conveni marc per realitzar una prova pilor de desenvolupament rural sostenible en zones de muntanya.

Els municipis que es beneficien d’aquest programa són el Pont de Suert, la ValI de Boí, Tremp i Vilaller de Catalunya i Aren, Bonansa, Isábena, Las Paules, Montanuy, Puente de Montañana, Sopeira, Torre la Ribera, Valle de Lierp y Veracruz, d’ Aragó.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: