El retaule barroc d’Ordino torna a temps per al Roser.

7 07 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 2 juliol 2011)

A punt per les festes del Roser, el retaule barroc acaba de quedar instal·lat novament a l’església parroquial, que havia abandonat fa aproximadament un any per ser sotmès a una restauració profunda als tallers de Patrimoni cultural.
Demà, a les 11.45, després de la missa, els responsables dels treballs explicaran quin és el tractament a què han sotmès la peça, que s’havien endut en un estat de conservació força deficient, afectat per la brutícia; el desgast de la policromía, especialment en les zones daurades, i l’atac d’insectes, xilòfags, que havien atacat el suport de fusta. Dijous mateix es va donar per enllestida la intervenció i es va traslladar el conjunt al seu emplaçament original, on ahir s’acabaven de donar els últims retocs, com la il·luminació que afavorirà contemplar la peça en tots els seus detalls.
Abans de tornar a col·locar-lo, però, es va haver de reparar el mur de l’altar lateral que l’acollia. Per facilitar el muntatge i fer-lo més estable, van instal·lar una estructura metàl·lica d’acer inoxidable, lleugerament separada del mur, de tal manera que es crea un espai de ventilació a la part posterior i s’evita que la humitat que es pugui filtrar torni a fer malbé el retaule.

El retaule del Roser, que data de la primera meitat del segle XVII i és un dels més antics de l’església, amb el de l’altar major, és un dels cinc altars barrocs que vesteixen l’església parroquial de Sant Corneli i Sant Cebrià. És de petites dimensions i s’adapta a l’estructura de la segona capella lateral del costat est de la nau.
La restauració ha deixat també a la vista la predel·la, que abans de la intervenció quedava oculta darrere d’una graonada.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: